Evropsko leto mladih

Oglej si video zapuščina evropskega leta mladih

20. 9. 2023 avtor: Uredništvo
mladi

V letu 2022 je Evropska komisija namenila posebno pozornost vam – mladim. Leto po tem je prišel čas, da se ozremo nazaj na dosežke in priložnosti tega leta ter vam predstavimo video, ki povzema glavne poudarke tega izjemnega leta.

Evropsko leto mladih je bilo leto, ko so bili glasovi mladih lin njihovo mnenje postavljeni v ospredje. Po vsej Evropi in drugod je potekalo več kot 13.000 dogodkov. Izvedene so bile različne zanimive pobude, kot so mladinski dialogi, politični dialogi s komisarji in platforma “Izrazite svojo vizijo”. V Sloveniji je bilo to leto izvedenih 180 dogodkov po vsej državi. Med drugimi je v Ljubljani potekal dogodek Zvok mladosti, kjer so se mladi seznanili z delovanjem mladinskih organizacij in priložnostmi, ki jim jih te ponujajo, tako na lokalni, nacionalni in mednarodni ravni. V vseh slovenskih regijah pa so v sodelovanju med Mrežo MaMa in Uradom RS za mladino potekala regijska posvetovanja mladih za pripravo novega nacionalnega programa za mladino za obdobje devetih let med 2023 in 2032.

Evropsko leto mladih se je zaključilo in se prevesilo v evropsko leto spretnosti. Sedaj pa je nastopil “čas za razmislek in ukrepanje na podlagi zapuščine leta”. Naj vas videoposnetek evropskega leta 2022 navdihne, da bo zapuščina lahko živela naprej!

Vir: Evropski mladinski portal