Izobraževanje

Video natečaj “EU projekt, moja zgodba”

29. 10. 2019 avtor: Uredništvo

Rad_a spoznavaš Slovenijo, snemaš in potuješ? Potem sodeluj v video natečaju EU proojekt, moja zgodba 2019. Posnemi video in osvoji letalsko karto za dve osebi v eno od EU prestolnic. Lanski nagrajenci so si izbrali Varšavo, v katero EU prestolnico pa bi se odpravil_a ti?

Kako do nagrade?

Prijavi se z videom v dolžini do 60 sekund, ki prikazuje projekt, osebo ali zgodbo, sofinancirano iz Evropskega sklada za regionalni razvojEvropskega socialnega sklada ali Kohezijskega sklada. Iz videoposnetka mora biti razvidna povezava z evropskim sofinanciranjem (npr. omenjeno preko govora, s podnapisom, prikazom EU table ali kako drugače).

Posnetek, ki je lahko posnet s kamero ali mobilnim telefonom v kakovosti HD (vsaj) 720p (lahko gre tudi za animiran video) objavi na enem od svojih kanalov (Youtube, Vimeo, Facebook ali podobno) in pošlji povezavo prek obrazca na soletni strani natečaja do 10. 11. 2019. Če bo video vključeval besedilo, mora biti v slovenskem jeziku (lahko tudi s podnapisi v slovenskem ali angleškem jeziku).

Nagrada

Podelili bodo letalsko karto za dve osebi v eno od prestolnic EU zmagovalcu spletnega glasovanja, ki bo na spletni strani www.eu-skladi.si po koncu oddaje videov do 15. 12. 2019. Zmagovalec bo znan 17. decembra 2019.

Kaj so evropski projekti?

Če si že kdaj obiskal_a Narodno galerijo, kopališče v Tivoliju, Pot pastirskih škratov na Krvavcu ali enega od 25 zdravstvenih domov po Sloveniji, uporabil_a storitve E-uprave ali se zapeljal_a po avtocesti med Draženci in Gruškovjem, si jih že spoznal_a.

Vse to so evropske zgodbe, podprte z evropskimi sredstvi. Pogosto jih označujejo table z napisom “Naložba v vašo prihodnost”, namige pa lahko poiščeš tudi na http://eu-skladi.si/sl/ekp/primeri-dobrih-praks. Vsi sofinancirani projekti so sicer objavljeni na http://eu-skladi.si/sl/seznam-projektov.

Za dodatne informacije piši na info.svrk@gov.si.

Vir in foto: Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko