Aktivno državljanstvo

Young BSF – Demokracija za novo dobo

17. 8. 2022 avtor: Uredništvo

Young Bled strategic form (Young BSF) že več kot desetletje združuje mlade voditelje, stare od 18 do 35 let, z vsega sveta, da se vključijo v pereče razprave in razvijajo inovativne rešitve za aktualna globalna vprašanja. Young BSF je postal edinstveno stičišče za raznoliko paleto mladih voditeljev, podjetnikov, mislecev in družbenih aktivistov, ki jim ponuja platformo za deljenje svojih vizij, izmenjave idej in povezovanje.

Kaj sploh je Young BSF?

Čeprav je konferenca vsa leta obravnavala različne teme razprav, ostaja vodilna vizija Mladih BSF enaka: povezati željne, motivirane mlade posameznike in aktivne državljane z različnih strokovnih področij ter jim ponuditi kooperativno, ustvarjalno in motivirano okolje za razprave in mreženje.

Young BSF 2022 bo letos potekal pod naslovom Demokracija za novo dobo. Odvil pa se bo med 26. in 28. avgustom 2022 v Ljubljani, Slovenija.

Program Young BSF, razvit v tesnem sodelovanju s strokovnimi govorci in cenjen institucionalnih partnerjev, bodo raziskovali različne interpretacije pojma demokracija, demokratične vrednote in načela skozi prizmo štirih temeljnih stebrov: Medijska pismenost in informacijska družba Blaginja skozi raznolikost Zavzemanje za držanje zrcala demokraciji Skupne rešite za skupne izzive.

Celoten program lahko najdete tukaj.

Vir: Young BSF