Aktivno državljanstvo / EU zadeve

Young EU Change-makers tudi na Ptuju

4. 3. 2024 avtor: Center interesnih dejavnosti Ptuj
banner projekta

Z regijskim dogodkom Young EU change-makers se pridružujemo projektu Mreže MaMa, katerega namen je povečati število ozaveščenih in obveščenih mladih med 15. in 30. letom o vlogi, rezultatih in koristih Evropskega parlamenta (EP). Poudarek je tudi na pomenu glasovanja na evropskih volitvah 2024 ter spodbujanju mladih, ki jih zanima demokratična udeležba in nestrankarsko delovanje, da se pridružijo skupnosti skupajsmo.eu.

Na Ptuju se bomo z dijaki ptujskih srednjih šol v sproščenem in neformalnem vzdušju pogovarjali z evropskim poslancem Francem Bogovičem o tem, kakšna je vloga EP, kako EP vpliva na njihova življenja in kako izgleda povprečen delovni dan evropskega poslanca. Ker je pomembno, da mladi soustvarjajo prihodnost Evrope in da se njihov glas sliši, bodo podali tudi svoje mnenje in predloge o Evropi, ki si jo želijo v prihodnosti, in o platformi skupajsmo.eu. Predlogi in ideje bodo posredovane vsem novoizvoljenim evroposlancem_kam.

Na vseh dogodkih, ki bodo potekai v okviru projekta, se bo oblikovala tudi nacionalna mreža mladih “change-maker-jev_k”, mreža mladih, ki bodo v svojih lokalnih okoljih izvajali_e aktivnosti za spodbujanje k udeležbi na volitvah v EP ali o informiranju o EP. Da bi bile_i “change-maker-ji_ke” opremljeni_e s potrebnimi znanji in veščinami, se bodo aprila udeležili_e nacionalnega treninga na teme dezinformacij in lažnih novic, konceptov in tehnik aktivizma, kako organizirati dogodek/aktivnost, javnega nastopanja, spletnega aktivizma itn. Mladinski centri pa bomo mladim “change-maker-jem_kam” nudili podporo pri udejanjanju aktivnosti v njihovem lokalnem okolju.

Vsak glas šteje!

*Aktivnost poteka ob podpori in financiranju Evropskega parlamenta.