Neformalno izobraževanje / Organizacije za mlade

Za nami je en super Trening socialnih veščin

15. 5. 2024 avtor: Društvo Center za pomoč mladim
mladi

Za nami je prvi izmed letošnjih tako imenovanih odprtih TSV-jevTreningov socialnih veščin, na katere so povabljeni mladi, stari med 15 in 20 let, iz cele Slovenije.

Vikend Trening socialnih veščin je potekal med 19. in 21. aprilom 2024. V petek, takoj po šoli, so se mladi udeleženci odpravili proti Elerjem nad Ankaranom in čeprav so pot izkoristili za počitek od napornega tedna, se je akcija začela že hitro po prihodu na lokacijo.

Spoznavanje, sprejemanje dogovorov, večerja … in že petje, ples, spoznavanje okolice in pogovori. Vse to že prvi dan!

V naslednjih dveh dneh smo se v sklopu delavnic spoznali z različnimi improvizacijskimi igrami in si predvsem dovolili, da smo se o resnih stvareh pogovarjali na zanimiv in smešen način, si dali priložnost, da smo na napake pogledali iz druge perspektive, se pogovarjali o čustvih, potrebah, sodelovanju in postavljanju ciljev. Predvsem pa smo se sprostili ter si dali priložnost, da smo se med seboj bolje spoznali in povezali.

Mladim v spominu ostaja:

Naučil sem se novih tehnik za iskanje smisla v lajfu in nekaj novih kuharskih trikov. Na TSV-ju je bil res dober vajb.

Na TSV-ju sem bila slišana. Družba je bila zabavna in vključujoča. Jaz sem lahko bila JAZ.

Res smo si ustvarili dobre spomine!

In ker odprti TSV-ji vabijo tudi v juliju (6-dnevni na Soči) in septembru (vikend na Kovku nad Ajdovščino), se lahko nanje prijavijo vsi mladi med 15. in 20. letom na spletni strani Društva CPM prek povezave.

Mi že komaj čakamo!