Mobilnost mladih / Prostovoljstvo

Začetek projekta strateškega partnersta »DYI – Do It Yourself – Competence Incubator«

24. 11. 2020 avtor: Voluntariat

Kljub omejitvam pandemije se na Zavodu Voluntariat s partnerji po najboljših močeh pripravljajo na mednarodne projekte. Eden izmed njih je projekt strateškega partnerstva, katerega nosilka je poljska organizacija Stowarzyszenie Senfineco.

Članici pripravljalne ekipe Zavoda Voluntariat sta se srečali in razpravljali o projektu mladinske pobude »DYI – Do It Yourself – Competence Incubator«. Maria in Eva bosta odgovorni za pripravo mladinske izmenjave v Sloveniji, kjer bosta skupaj z voditelji s Poljske gostili 14 mladih iz obeh držav.

Projekt je namenjen mladim, ki so zaključili dolgoročno mednarodno prostovoljstvo v okviru EVS, ESC ali drugega globalnega programa prostovoljstva. Glavni cilj te pobude je prepoznavanje veščin pridobljenih med prostovoljstvom in uporaba le-teh v življenju po zaključku mobilnosti. Obe mladinski izmenjavi temeljita na izmenjavi izkušnji, idej, energije in nasvetov za nadaljni osebni ter karierni razvoj za osebe, ki že daljši čas niso aktivne na delovnem trgu in ne vedo kako lahko pridobljene izkušnje uporabljajo za nadaljnji napredek.

Eva in Maria sta pripravili program prvega srečanja s koordinatorji projekta na Poljskem, ki se bo predvidoma odvil ta mesec. Oba partnerja bosta poleg izmenjav promovirala in razvijala Klub prostovoljcev, ki že nekaj let deluje v Ljubljani pod okriljem Zavoda Voluntariat. Poljska organizacija načrtuje ustanovitev podobnega kluba na Poljskem, zato upajo, da bodo lahko svoje znanje in izkušnje delili z mlado organizacijo iz Lodža. Čez nekaj tednov, ko se bodo dekleta vrnila s pripravljalnega sestanka, bodo lahko delili več podrobnosti o prihajajočih izmenjavah!

Vir: Zavod Voluntariat