Zabava in prosti čas / Zdravje

Zdravje, zabava in druženje

30. 4. 2024 avtor: Mladinski center Šentjur
Tradicionalne prireditve v družbi mladih

V prvi polovici spomladanskega aprila se je v občini Šentjur odvijal Teden zdravega mesta. Gre za tradicionalno prireditev, ki občanom in občankam ponuja široko paleto brezplačnih aktivnosti, namenjenih promociji zdravja in dobrega počutja. Letos je teden potekal od 4. do 11. aprila, številni soorganizatorji so ponovno pripravili preventivne, zdravstvene in druge izobraževalne dogodke.

V okviru tega tedna smo tudi v Mladinskem Centru Šentjur odločili, da obeležimo pomen zdravega načina življenja. V četrtek, 11. aprila, smo pripravili vrsto aktivnosti, ki so bile namenjene spodbujanju zdravih navad in aktivnega življenjskega sloga.

V Aktivatorju smo se popoldne lotili priprave zdrave sladice. Skupaj smo spekli polnozrnate vaflje in jih postregli obogatene s svežim sadjem ter domačo marmelado.

V večernih urah pa smo pripravili nekaj zabave za skupno preživljanje prostega časa. Organizirali smo turnir v namiznem nogometu in tenisu, ki je privabil številne mlade. Motivacija za sodelovanje je bila visoka, saj so bili zmagovalci tudi nagrajeni.

Turnirja v namiznem tenisu in nogometu.

V drugi polovici aprila poteka še ena tradicionalna prireditev Jurjevanje – pomladni praznik, ki ga v Šentjurju obeležujemo vsako leto. Tako je bilo tudi letos, obiskovalce pa tudi kislo vreme ni preveč zmotilo.

V soboto, 20. aprila, se je dan obeležil z Jurjevim pohodom in Šentjurskim sejmom, kjer so se predstavili lokalni pridelovalci raznih dobrot, lokalni čebelarji, ustvarjalci, lokalna društva in kmetje, lokalne osnovne šole ter prav tako tudi Mladinski center Šentjur.

Na posestvu znamenite Ipavčeve hiše smo skupaj z mladostniki igrali Šentjurske družabne namizne igre. Najstniki so z Jurjevega pohoda prihiteli na druženje, na partijo Šentke (Šentjurska enka) in namizno igro spomin (Naokrog po občini Šentjur), kateri igri sta produkt Mladinskega centra. Skupaj smo kvalitetno preživeli lepo dopoldne na Ipavčevem vrtu in tako tradicionalno obeležili Jurjevanje.

Več fotografij je na voljo na spletni strani Mladinskega centra Šentjur.