Zgodbe, ki jih pišejo mladi: Zoja in Matic, Mladinski center Zagorje

21. 11. 2019 avtor: Uredništvo

Mladinski sektor mladim ponuja številne priložnosti združevanja, druženja, kvalitetnega preživljanja prostega časa in neformalnega učenja. Je prostor navdiha, v katerem se prepleta mnogo uspešnih zgodb. Pestrost mladinskega sektorja v Sloveniji je naša velika dragocenost, skozi zgodbe, ki jih pišejo mladi pa vam želimo predstaviti ravno to: uspešne zgodbe skozi različne izkušnje mladih. 

Mladinski center Zagorje ob Savi (MCZoS) je predvsem svobodomiseln in do drugačnosti toleranten prostor, odprt vsem, ki želijo aktivno preživeti svoj prosti čas ter v dobri družbi in na zabaven način pridobivati nova znanja, izkušnje in veščine. Mladim omogočajo organizacijsko, prostorsko, tehnično in svetovalno pomoč pri izvedbi njihovih idej ter pomoč pri vključevanju v lokalne in mednarodne projekte. Tokrat svoji zgodbi delita Zoja in Matic, aktivna prostovoljca MCZoS.  

Zoja Hlebec se je z Mladinskim centrom Zagorje ob Savi se je spoprijateljila v začetku letošnjega leta. V sproščenem in zabavnem kolektivu so ji ponudil veliko podpore pri razvijanju projektnih idej pa tudi gradnji samozavesti. Z udeležbo na poletnem letovanju za otroke v Nerezinah je stopila kar nekaj korakov izven cone udobja in se prepustila toku. Pomagala je pri delavnicah za otroke in eno celo vodila čisto sama.  »To je bil zame velik korak k napredovanju v javnem nastopanju. Komaj čakam na še več podobnih izkušenj in novo znanje,« z nasmehom dodaja Zoja.