Mobilnost mladih

Zmagovalci nagradnega natečaja Avanture brez cenzure

5. 10. 2020 avtor: Turistična zveza Slovenije

Mladinski odbor Turistične zveze Slovenije je izbral tri nagrajence poletnega nagradnega natečaja Avanture brez cenzure.

V začetku poletja je Mladinski odbor Turistične zveze Slovenije vse mlade povabil k sodelovanju v poletni nagradni akciji. Z njo so poskušali vse ljubitelje potepanj po naši prelepi domovini spodbuditi, da jim pošljejo fotografije z manj znanih kotičkov Slovenije, ki so jih objavljali na Facebook profilu Turistične zveze Slovenije. Poletje se je prevesilo v jesen in znani so prejemniki nagradnega natečaja.

S  fotografijo ovčk na Toscu si je tretjo nagrado prislužila Anita Balas, ki je prejela družinsko vstopnico za obisk Notranjskega muzeja. Druga nagrada je pripadla Katji Podbevšek za njeno fotografijo kolesarskega izleta v dolino Radovne, za katero je prejela dve karti za supanje in vožnjo z električnim gorskim kolesom za dve osebi na jezeru Jasna. Najbolj pa je komisijo prepričala panorama Žužemberka, avtorice Eve Pršina, ki je zanjo nagrajena z dvema vstopnicama za obisk Planinske jame, največje vodne jame v Sloveniji.

Namen akcije je bil predvsem mlade popotnike spodbuditi k raziskovanju še neznanih kotičkov naše zelene dežele in promoviranju njenih lepot.

Vir: Turistična zveza Slovenije
Foto: Eva Pršina, nagrajenka natečaja