Znanost

Zotkini dnevi odprtih vrat

23. 10. 2020 avtor: Zveza za tehnično kulturo Slovenije

Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) bo skupaj z mentorji in zunanjimi sodelavci organizirala predavanja in delavnice na daljavo.

Med letošnjimi poletnimi počitnicami  je Zvezi za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) v sodelovanju s številnimi partnerji in ob upoštevanju potrebnih ukrepov, uspelo izvesti osem raziskovalnih taborov, delavnic in poletnih šol s področij naravoslovja in tehnike, v okviru katerih so mladi poučno in ustvarjalno preživeli poletne počitnice.

V preteklih letih so nekatere aktivnosti uspešno izvajali tudi med jesenskimi počitnicami, zaradi trenutne situacije s koronavirusom pa so se odločili, da mladim, ki so željni novega znanja in ki hočejo več, kot jim ponujajo šolske klopi, na daljavo ponudijo možnosti za pridobivanje dodatnega znanja in razvijanje različnih sposobnosti.  Tako bodo med 26. in 28. oktobrom prvič organizirali Zotkine dneve odprtih vrat. Ker se predavatelji z mladimi ne bodo mogli družiti v živo, bodo aktivnosti pripravili na daljavo. Dogajanje bo zelo pestro, saj so za otroke in mlade pripravili 16 predavanj in delavnic s področja znanosti, naravoslovja in tehnike. Udeleženci bodo lahko pridobili dodatno znanje in razvili lastne sposobnosti na področjih kemije, biologije, geometrije, logike, raziskovanja, fotografije, psihologije, astronomije in še kaj. Udeležba na vseh aktivnostih je brezplačna, vendar so potrebne prijave na posamezna predavanja oziroma delavnice. Vsekakor ste vabljeni tudi učitelji in mentorji ter kdorkoli, ki vas zanima znanost, naravoslovje in tehnika.

Več informacij, podroben urnik predavanj in delavnic se nahaja tukaj.

Vir: Zveza za tehnično kulturo Slovenije