Mladinska politika

Srečanje generalnih direktorjev EU za mladino v luči izvajanja evropske agende za mladinsko delo

17. 3. 2021 avtor: Uredništvo

Slovenska delegacija, ki jo je vodila direktorica Urada za mladino, mag. Dolores Kores se je 15. in 16. marca udeležila srečanja generalnih direktorjev za mladino v organizaciji portugalskih kolegov.

Na dvodnevnem srečanju je sodelovalo več kot 70 udeležencev, predstavnikov držav članic, Evropske komisije, Sveta Evrope in drugih deležnikov na področju mladine. Udeleženci izmenjali mnenja o mladinskih politikah temelječih na pravicah.

Direktorji Nacionalnih agencij Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota (ESE) iz Nemčije, Portugalske in Slovenije so predstavili izzive in priložnosti implementacije Erasmus+ in ESE.

Matjaž Gruden, direktor demokratične participacije na Svetu Evrope in Sophia Eriksson Waterschoot direktorica za mladino, izobraževanje in Erasmus+ Evropske komisije sta predstavila načrte Sveta Evrope in Evropske komisije za implementacijo evropske agende za mladinsko delo.

Predstavljeni so bili rezultati prve faze 8. cikla mladinskega dialoga.

Mag. Dolores Kores je predstavila proritete Slovenskega predsedovanja na področju mladine in izpostavila ključne aktivnosti, ki bodo potekale v času predsedovanja. “Glavna tema v času predsedovanja Svetu Evropske unije se bo osredotočila na državljanske prostore za mlade. Kot smo slišali tudi med Evropsko mladinsko konferenco, je treba obravnavati državljanske prostore za mlade in govoriti o vključevanju mladih v državljanske prostore.”