Neformalno izobraževanje

Bogati sadovi letošnje oratorijske jeseni

29. 12. 2022 avtor: Zavod Salesianum

Ob koncu koledarskega leta se tudi pri Oratoriju v hvaležnosti ozirajo nazaj. Kakšna pestra in bogata jesen je za njmi! Medtem ko pripravljajo oratorijski priročnik na temo Hobita in poteka natečaj za himno prihodnjega leta, ostale ekipe prostovoljcev še zdaleč niso brezdelne. Začeli so z Animatlonom in Vikendom ZAO, sledilo pa je še več bogatih dogodkov.

12. novembra je v Ljubljani potekal jesenski posvet oratorijskih voditeljev. Mladi prostovoljci so se spraševali predvsem, kako čim bolj povezati svojo animatorsko skupino.

19. novembra so v Novem mestu izvedli oratorijski dan za animatorje z naslovom »Hobitorij«. Pridružilo se jim je kar 80 mladih prostovoljcev. Program je vseboval vse, kar sicer sestavlja tudi otroški program poletnih oratorijev: od zgodbe in vsebine do delavnic in iger.

2. decembra je njihova mariborska ekipa pripravila “Hobbit night” – filmski maraton ob filmu Hobit. Tako je okrog 40 mladih prostovoljcev krajevnih oratorijev začelo spoznavati letošnjega junaka oratorija in se pripravljati na njegovo vsebino.

Naposled so od 16. do 18. decembra v Veržeju izvedli še prvega od letošnjih dveh terminov usposabljanja Oratorijski voditelj I. Udeležilo se ga je 13 mladih prostovoljcev z Moravč, Šentjakoba ob Savi, Ptuja, Trebnjega, Vranskega, Ljubljane, Lenarta in Škofje Loke. Ob čudovitem vzdušju in občutku, da »se poznamo že dlje kot 48 ur«, kot se je izrazila ena izmed udeleženk, so pridobili nekatere bistvene kompetence, ki jim bodo pomagale pri vodenju krajevnega oratorija. Poleg priznanja za opravljeno usposabljanje so prejeli še certifikat Oratorijski voditelj, ki jim je v spodbudo, da bodo svojo vlogo opravljali še bolj odgovorno in zavzeto.

Bogati sadovi letošnje oratorijske jeseni&url=https://www.mlad.si/bogati-sadovi-letosnje-oratorijske-jeseni/&via=mlad_si" target="_blank">