Izobraževanje / Kultura

Bridging the Creativity Gap

14. 10. 2022 avtor: Uredništvo

Zavod Kersnikova organizira 3-dnevno delavnico za študente kreativnih industrij, ki bo potekala med 17. in 19. oktobrom 2022, od 9.00 do 16.00 ure. V prostorih Kersnikove bodo gostili mednarodne partnerje* projekta Bridging the Creativity Gap, v sklopu katerega je bil na podlagi raziskave zaznan velik razkorak med znanjem in veščinami, ki jih mladi pridobijo skozi študij in potrebami v polju kreativnih industrij.

Skupaj s partnerji so pripravili testne delavnice, na katere vabijo študente_ke vizualnih komunikacij, grafičnega oblikovanja in medijske komunikacije, ki bi skupaj z njimi testirali doslej razvita orodja in materiale in jih z evalvacijo pomagali nadgraditi ter prispevati h končnemu rezultatu pri oblikovanju brezplačnih izobraževalnih vsebin. Navdihujoče predstavitve, odprta izmenjava idej in sproščeno druženje ob prigrizku zagotovljeni.

Več na povezavi.

** D&AD – Design & Art Direction (UK), ADCE – Art Directors Europe (ES), IAAC – Institute of Advanced Architecture of Catalonia (ES), University of OULU (FI) 

Vir: Zavod Kersnikova