Zabava in prosti čas

Kulturiti dvoru festival: ECLIPTIC

26. 1. 2023 avtor: Center mladih Koper

Lepo vabljeni na zimsko izdajo festivala Kulturiti dvoru v Center mladih Koper, ki bo tokrat pokrila interdisciplinarno glasbeno odtekanje iz jazzovskih voda. 

Ključne besede: fusion, jazz, elektronika, eksperimentalno

Program
10. 2. 2023 ob 20h: DOVČ – KRMAC
11. 2. 2023 ob 20h: ECLIPTIC


ECLIPTIC 
Priznani in izkušeni glasbeniki so združeni v konstalaciji, ki se spogleduje s prepletanjem glasbenih žanrov, ambientalnim elektronskim raziskovanjem in ​iskanjem svežih glasbenih izkustev. Glasba kot živa in spreminjajoča se kreativnost brez predsodkov, kjer ima vsak član enakovredno besedo v glasbenem dialogu.

Pri Ecliptic gre za unikatno zvočno sliko, prepletanje inštrumentov in beatboxanja – podobne kombinacije zaenkrat še nismo zasledili. V zasedbi, ki se dojema kot band v pravem pomenu besede, so se priznani in izkušeni glasbeniki združili v postavitvi, ki se spogleduje z drum’n’basom, ambientalnim elektronskim raziskovanjem ter iskanjem svežih glasbenih izkustev. Gre za dialog med digitalnim in analognim zvokom kot odsev trenutne družbene zavesti. Preko delov s prosto improvizacijo kolektiv raziskuje notranja občutja na relaciji digitalne ali analogne kode.

Zasedba:
Jani Moder: kitara, efekti
Igor Matković: trobenta, elektronika
Jani Hace: bas, efekti
Murat: beatbox, vokal
Žiga Kožar: bobni, tolkala

Albumi:
-The Path of 01 (Modigo Records, 2019)
-Trash Society (Modigo Records, 2022)

*Dogodek omogoča Center mladih Koper*

Kulturiti dvoru festival: ECLIPTIC&url=https://www.mlad.si/dogodki/kulturiti-dvoru-festival-ecliptic/&via=mlad_si" target="_blank">