Šport

Plesna delavnica: Moj gib, Moj glas

16. 3. 2023 avtor: Center mladih Koper

Lepo vabljeni na plesno delavnico Moj gib, Moj glas, kjer vas bo Zala popeljala na kreativno plesno popotovanje.

KDAJ: 12. 4. in 26. 4. 2023, med 18. in 19. uro
KJE: vadba bo potekala v MCMC (Mladinski Center Markovec City – Cesta na Markovec 65a, 6000 Koper)

Moj Gib Moj Glas je svet gibanja, ki preide vse znane stereotipe in stile plesa, ter tako omogoča uporabniku, da se poveže s svojo avtentično naravo gibanja, s svojim telesom, ne glede na to kakšne oblike in velikosti je ter kakšne sposobnosti ima.

Na delavnici ljudi popeljem v raziskovanje lastnega glasu in giba. Prebujamo in raziskujemo naše fizično, domišljijsko in predvsem čutno telo.
Udeležence povabim, da iščejo in najdejo povezavo z zunanjo naravo, torej, gore, reke, rastline, naravni pojavi itd., in v povezavi z njimi raziščejo svoj gibalni ter ustvarjalni spekter.

Namen je, da informacije/impulze od zunaj in znotraj naših teles, skozi vsa čutila, začnemo ozaveščati na nam prijeten način. Kar ponotranjimo nato izrazimo skozi glas, gib in ples na način, ki paše vsakemu posamezniku posebej.

Spodbujali bomo kreativnost, izražanje, igrivost in sprejemanje nas samih takih kot smo.

Delavnica je namenjena vsem, ki bi se radi bolj spoznali s svojim plesnim/ gibalnim/ izraznim spektrom. Nobeno posebno predznanje ni potrebno.
Primerna je za vse stile plesa, ki jih že poznate in povabljeni ste, da jih na tej delavnici razširite/raziščete na drugačen način.

Vse kar potrebujete so udobna oblačila in kakšna flaška vode.

Kakšen efekt ima lahko delavnica na vas…
Predvsem sprostitveni in lahko, da se bomo imeli čist preveč fajn!