Kultura

Zgodba na zgodbo obrača – delavnica kreativnega pisanja

2. 11. 2022 avtor: Uredništvo
kreativno pisanje

Vabljeni na delavnico kreativnega pisanja s pisateljico Stanko Hrastelj – Zgodba na zgodbo obrača.

Če se sprašujete, »Kako zasnovati dobro zgodbo in kako jo napisati?« Je tule odgovor: 

To na videz preprosto, vendar v resnici zelo kompleksno vprašanje bo glavno osišče seminarja. V raziskovanju in iskanju odgovorov nanj se bomo osredotočali na podvprašanja, kot so kaj gradi zgodbo, kako izdelati zanimive in verodostojne like, kako v pripoved vnesti napetost in dinamiko, kako prikazati s pripovednimi sredstvi, kako razvijati lastni slog, se izogniti plehkosti, klišejem in podobnim zdrsom, kaj pravzaprav želimo svetu sporočiti in kako bralcem zagotoviti čim boljšo bralsko izkušnjo.

Delavnica bo potekala v najbolj prijetni obliki – tri srečanja bodo v živo (prvo, srednje z gostjo in zadnje), preostalih sedem druženj bo v domačem gnezdu, s pogledom na lastne police dobrih knjig in z mentorico na zaslonu, v vašem domu.

Prvo srečanje bo potekalo v sredo, 9. novembra 2022, ob 16. uri v centru za poezijo Tomaža Šalamuna, Cankarjeva 5, v Ljubljani. Sledi še devet terminov, na 14 dni, po 3 ure/4 šolske ure. Zadnje srečanje z javnim branjem bo v sredo, 22. februarja 2023, v Ljubljani.

Kotizacija za vseh deset terminov je 100 € (z ddv-jem). Rok za prijave je v petek, 4. novembra 2022

Vir: Revija Mentor