Kultura

Gledališko doživetje skozi oči mlad.si: robotski namizni nogomet, močeradski muzej, viralne teorije zarote …

24. 5. 2023 avtor: Uredništvo
Tovarna utopije

Sodelovanje med mlad.si, portalom, ki že več kot 10 let povezuje mlade v Sloveniji z mladinskim sektorjem in odločevalci, informira, zabava in s številnimi aktivnostmi krepi tudi kulturno udejstvovanje mladih, ter 58. Festivalom Borštnikovo srečanje je prineslo nekaj posebnega!

Portal mlad.si s sloganom Križišče mladosti nastaja pod spretnimi prsti mlade ekipe, ki ustvarja številne aktualne in za mlade relevantne vsebine, te pa vključujejo vse od dopisniških razmišljanj in svežih novic mladinskega sektorja do poglobljenih intervjujev, reportaž dogodkov do privlačnih vsebin na socialnih omrežij in celo podcastov!

Obenem portal mlad.si na enem mestu združuje tudi vse organizacije za mlade v Sloveniji, ki mladim ponujajo možnosti za pridružitev v njihovem lokalnem ali pa tudi v nacionalnem okolju, pestro paleto priložnosti pa tokrat dopolnjuje 58. Festival Borštnikovo srečanje.

Ekipa mlad.si je zato sprejela prav posebno nalogo in na Križišče mladosti prinesla kulturno-umetniške vsebine, ki nastajajo prav v sodelovanju z 58. Festivalom Borštnikovo srečanje ter še posebej programom Mlado gledališče, o katerem smo že pisali v prispevku 58. Festival Borštnikovo srečanje in Mlado gledališče: mladi na odrskih deskah za mlade v občinstvu.

Mlad.si v občinstvu

Dopisnica Jerneja Potočnik se je tako v sklopu 58. Festivala Borštnikovo srečanje ter še posebej programa Mlado gledališče 2.0. udeležila več dogodkov, svoje vtise pa je v reportažah opremila s številnimi utrinki.

Izberite reportažo, ki jo želite prebrati, s klikom na enega od spodnjih gumbov!