Kmetijstvo

Mednarodni projekt CURAE v Mladinskem centru Idrija

16. 2. 2022 avtor: Mladinski center Idrija

V prihodnjih treh letih bo Mladinski center Idrija sodeloval v mednarodnem projektu Curae (Caring for the Continuation of Vintage Craft), ki se ukvarja z ohranjanjem tradicionalnih obrti in prenosom znanj na mlade.

Cilj projekta je opolnomočenje mladih, ki živijo na podeželju, da s pomočjo poznavanja starih obrti, z modernizacijo le-teh ter s pomočjo sodobnih tehnologij prilagodijo obrti na tak način, da se izboljšajo njihove zaposlitvene možnosti. Tekom projekta želimo dokazati, da imajo obrti svoje mesto v sodobnem svetu in da lahko prispevajo k osebnemu in profesionalnemu razvoju posameznika, skupnosti in organizacij.

Projekt združuje 6 partnerjev iz Nizozemske, Grčije, Slovenije, Francije, Italije in Portugalske. Vsak od partnerjev sodeluje z mladimi iz težkih okolij in želi podpreti njihovo aktivno sodelovanje v družbi z različnimi orodji in metodami, ki prihajajo s področja neformalnega izobraževanja. Cilj projekta je podpreti mlade partnerskih in pridruženih partnerskih organizacij pri pridobivanju usposabljanja in metodologij, da bi lahko svojim ciljnim skupinam ponudili prilagojeno in kakovostno učenje.

Dejavnosti bodo tekom triletnega obdobja  potekale v  vseh navedenih državah. S prvim srečanjem pa pričnemo prav v Idriji s treningom v začetku aprila.

K sodelovanju vabimo mlade, ki si želijo ustvariti kariero s področja obrti, si želijo potovanjmednarodnih izkušenj in pridobivanja znanja po metodi »learning by doing« ter kasneje to znanje tudi deliti z mladimi.

Za sodelovanje pri projektu se prijavite na elektronski naslov info@mcidrija.si.

Vsi stroški izobraževanj in potovanj bodo kriti s strani projekta.