Mladinski sektor / Prostovoljstvo

Mentorica prostovoljcem_kam na Društvu CPM prejela posebno priznanje

26. 5. 2023 avtor: Društvo Center za pomoč mladim
Mojca Brezovnik

V torek, 23. 5. 2023, je Mojca Brezovnik prejela posebno priznanje v okviru natečaja Naj mentorica prostovoljcem 2022 za kakovostno vključevanje in podporo mladim prostovoljcem v okviru Društva Center za pomoč mladim (CPM).

Mojca je mentorica in koordinatorica prostovoljcem na Društvu CPM, kjer je v letu 2022 33 mladih prostovoljcev_lk opravilo 3682 prostovoljskih ur. In prav vsi so se na svoji prostovoljski poti srečali ravno z Mojco.

Mentor prostovoljcem je na Društvu CPM ključna vloga, saj brez kvalitetno usposobljenih in pripadnih prostovoljcev_lk ne (z)moremo izvajati programa društva. Mentor prostovoljcev skrbi za pridobivanje prostovoljcev_lk (redna uvodna srečanja), usposabljanje in napredovanje prostovoljcev_lk (individualna srečanja, pregled pričakovanj, podajanje povratnih informacij), organizacijo izobraževalnih vsebin (izvaja ali sodeluje z drugimi organizacijami), evalvacijo procesa s prostovoljci itd.

Pa vendar za Mojco biti mentor prostovoljcem_kam ni zgolj službena obveznost, temveč je predvsem pristen odnos. Je človek, ki bo vsakemu prostovoljcu_ki voščil za rojstni dan, bil na voljo za pogovor, dodatno spodbudo in konstruktivno povratno informacijo. Mojca je temelj na katerem lahko prostovoljci_ke rastejo in se dobro počutijo.

Mojca Brezovnik

Najbolje pa Mojčino delo opišejo besede prostovoljcev_lk:

“Ko sem storil napako, Mojca tega ni obsojala in s prstom kazala name, temveč mi je pomagala, da sem napako premislil, se iz nje nekaj naučil in naslednjič izboljšal. Prepričan sem, da brez nje trenutno ne bi bil tu, kjer sem.” (Blaž)

“Pri Mojci beseda “ne” ne obstaja. Vedno nas podpre pri idejah in vlije pogum z: “Ja, dajmo probat! To bo zakon!” Zraven pa se široko nasmeje in od navdušenja kar malo poskoči.” (Hana)

“Večkrat se zalotim, da se, ko se med delavnico ali v vsakodnevnem življenju znajdem v situaciji, ko ne vem točno, kako naprej, vprašam: “Kaj bi zdaj naredila Mojca?” in to pove ogromno.” (Pia)

“Mojca je CPM sonce. Je oseba, ki vedno pride na vsa srečanja, priprave, delavnice in s seboj prinese močno in pozitivno energijo, ki je nalezljiva. To sem začutila že ob najinem prvem srečanju in to je sigurno eden velikih razlogov, zakaj sem na CPM-ju tudi ostala.” (Lara)

“Mojca je ena najbolj strastnih oseb, ki sem jih spoznala v mladinskem delu. Vidi se, da vse, kar dela, dela s srcem. Zelo sem hvaležna, da me vedno, ko sodelujeva, inspirira in da se tudi jaz malce nalezem te strasti in veselja do dela z mladimi.” (Zarja)

“Najboljša stvar pri Mojci je, da ne obsoja. Nikoli. Je ena najbolj odprtih oseb, kar jih poznam.” (Kristina)

Mojca, hvala ker si in čestitamo!