Mladinski sektor

Ministrica se je srečala s predstavniki Mladinskega sveta

23. 6. 2022 avtor: Uredništvo
Ministrica se je srečala s predstavniki Mladinskega sveta

Ministrica za notranje zadeve mag. Tatjana Bobnar se je danes srečala z predstavniki Mladinskega sveta Slovenije in se zavzela za tvorno sodelovanje z mladimi.

Današnji čas pred mlade postavlja številne izzive in od njih zahteva prave rešitve za ureditev položaja mladih pri njihovem prehodu v dobo odraslosti. Na Mladinskem svetu Slovenije, krovnemu združenju mladinskih organizacij, ki delujejo na nacionalni ravni, in reprezentativni organizaciji za zagovarjanje interesov mladih v Sloveniji, so prepričani, da bodo nalogo uresničili le s pomočjo sodelovanja.

Tudi ministrica mag. Bobnar se je na današnjem spoznavnem srečanju zavzela za tvorno sodelovanje z mlajšo generacijo in za skupno iskanje rešitev na področjih, kjer se stikata delovanje ministrstva in Mladinskega sveta Slovenije. Predstavniki slednjega so predstavili svoje predloge ukrepov, ki se nanašajo predvsem na zmanjševanje kriminalitete med mladimi, spodbujanje zanimanja mladih za poklic policista in posledice, ki jih ima zanje novela Zakona o tujcih, kar je ministrica tudi sprejela.

vir: gov.si

vir foto: Ministrstvo za notranje zadeve