Zabava in prosti čas

MKC Maribor vabi na dogodke

19. 3. 2024 avtor: MKC Maribor
mkc maribor

V Galeriji Media Nox je na ogled razstava Živeti mlade umetnice Hane Nekrep, ponovno pa je tudi tretji četrtek v mesecu, ko je čas za Mladinski družabni večer. Hkrati pa vabimo na kar nekaj brezplačnih delavnic oziroma predavanj.

V Galerijo Media Nox vabi razstava Živeti

V Galeriji Media Nox je na ogled nova razstava ilustracij. Tokrat razstavlja mlada umetnica Hana Nekrep, ki je razstavo naslovila Živeti. Hana Nekrep skozi svoje ilustracije predstavlja pravljičnost in lepoto življenja. Za njenim ustvarjanjem je vnema, žar, ki je ljubezen do njenega pokojnega bratca Bora, pravi da živi in ustvarja pravljičnost v tem svetu zanj.

Družabni večer z macrame delavnico

V četrtek, 21. marca, bo ob 19. uri ponovno čas za Mladinski družabni večer v Kulturnem inkubatorju. Druženje in igranje družabnih iger bomo dopolnili z izdelovanjem macrame rastlinskih obešenk. Osrednja delavnica tokratnega Mladinskega družabnega večera bo učenje oziroma izdelava macrame rastlinske obešanke. Konec koncev je mesec marec tisti, ki počasi prišepetava pomlad v naše kraje, in zato bo vsak udeleženec tokrat prejel prav poseben zelen paketek za domov.

Brezplačne delavnice zdravstvene vzgoje

Delavnice bodo potekale vsak četrtek ob 16. uri v Kulturnem inkubatorju in sicer v obdobju med 28. marcem in 9. majem 2024.  Zaradi lažje organizacije prosimo za predhodne prijave. V sodelovanju z Zdravstvenim domom Adolfa Drolca Maribor bomo v Kulturnem inkubatorju izvedli serijo brezplačnih predavanj o zdravstveni vzgoji za otroke in mladostnike. Kakšne so pasti tetoviranja, kako se ličiti in hkrati poskrbeti za kožo, kako se izogniti nezdravim navadam? To je le nekaj vprašanj, na katera bodo diplomirane medicinske sestre mladim podale odgovore.

Postani mentor kreativnih delavnic s 3D pisali

Delavnica usposabljanja bo potekala v četrtek, 28. marca 2024, ob 17. uri v Kulturnem inkubatorju in je za udeležence brezplačna. Si želiš ustvariti nekaj tridimenzionalnega in pridobiti veščine ustvarjanja s 3D pisali, potem pa to znanje predajati naprej na delavnicah? Mladinski kulturni center Maribor (MKC Maribor) vabi na usposabljanje za mentorje delavnic s 3D pisali. Namenjena je mladim, starim med 15 in 29 let. Udeleženci se bodo naučili pravilnega rokovanja s 3D pisali in spoznali neomejene možnosti ustvarjanja, ki jih ta pisala omogočajo.