Mladinski dialog

Pobegni pastem brezposelnosti!

8. 6. 2022 avtor: Socialna akademija
pasti brezposelnosti

V zadnji polovici maja so pisarno na Socialni akademiji zapolnile ključavnice in skrivnostne uganke. Kaj se je dogajalo? V sklopu Evropskega leta mladih je ponovno odprla vrata soba pobega Pobegni pastem brezposelnosti, ki izpostavlja pomen neformalnega izobraževanja in pobudništva pri naslavljanju prepada med formalnim izobraževanjem in trgom dela. Sobo pobega so razvili mladi pod mentorstvom mladinske delavke v sklopu projekta Inkubator 4.0.

Dogajanje so odprli z izobraževanjem za mladinske delavce v sodelovanju z Mrežo KROJ, kjer so raziskovali, kako lahko z uporabo izobraževalne sobe pobega senzibiliziramo mlade za izzive, ki se pojavljajo v naši družbi, in izkusili proces načrtovanja izobraževalne sobe pobega.

Nadaljevali so z dogodkom, ki sta ga omogočila Movit in Urad RS za mladino, kjer so gostili štiri skupine, skupaj 15 mladih in mladinskih delavcev. Vse skupine so z uspešnim sodelovanjem razrešile ovire na poti do zaposlitve. Pot je bila težka, vendar je Janja dobila svojo sanjsko zaposlitev.

Če vas zanima več o izobraževalnih sobah pobega, spremljate FB profil Senza – Pop-Up Escape Room