Aktivno državljanstvo / Nacionalni posvet mladinskega sektorja

Posvet mladinskega sektorja: Prostor za aktivno državljanstvo

8. 3. 2021 avtor: Mladinska mreža MaMa

Kako lahko podpremo mlade pri aktivni participaciji in vzpostavimo mehanizme in prostor za aktivno državljanstvo? Kako lahko sektor in država podprejo demokratične prostore za razpravo, dialog in aktivno participacijo mladih? Kaj je potrebno zato zagotavljati?

Mladinski svet SlovenijeMreža MaMa in Urad RS za mladino vas vabijo na posvet mladinskega sektorja: “O prostoru za aktivno državljanstvo”, ki je namenjen raziskovanju in definiranju državljanskih prostorov za mlade sedaj in v prihodnosti.

Kot iztočnica bo služil 9. evropski cilj mladih ‘Prostor in participacija za vse’, ki bo v pomoč pri iskanju skupnega mnenja slovenskega mladinskega sektorja za namene zagovarjanja na aktivnostih predsedovanja in na Evropski mladinski konferenci.

V prvem delu posveta bodo skupaj raziskovali primere dobrih praks participacije mladih v mladinskem sektorju, nato pa se bodo posvetili  državljanskim prostorom ter vlogi države in sektorja pri zagotavljanju teh prostorov in nudenju podpore mladim pri sooblikovanju državljanskih prostorov.

Posvet bo potekal 17. marca 2021 med 10.00 in 13.00 na Zoomu.

Prijave sprejemajo na prijavnem obrazcu.

Vir: Mreža MaMa