Zdravje

Prijavi se na e-Mesečnik!

5. 2. 2024 avtor: Uredništvo
ženska

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) se zaveda, kako pomembno je duševno zdravje pri mladih. Ti se velikokrat soočajo s stiskami, ki jih na žalost pogosto razumejo le oni sami. Da bi se NIJZ približal mladim, so že leta 2001 pripravili program za njihovo duševno zdravje z naslovom To sem jaz.

V okviru programa so med drugim oblikovali spletno stran To sem jaz, kjer deluje spletna svetovalnica, in izdali priročnik z naslovom Kaj lahko naredim, da mi bo lažje?. Da bi mlade vseskozi izobraževali o pomenu duševnega zdravja, jim svetovali in predlagali dobre prakse, pa so oblikovali tudi e-Mesečnik.

Gre za novice, prispevke in koristne nasvete, ki jih naročniki vsak mesec brezplačno prejmejo na svoj elektronski naslov. Na e-Mesečnik se lahko samostojno prijavijo mladostniki, starejši od 16 let, mlajši od 16 let pa se lahko prijavijo le s strinjanjem staršev.

Januarska številka je namenjena spanju. V njej najdeš najrazličnejše nasvete in informacije o spanju, ki zagotovo vpliva na tvoje duševno in telesno počutje. Kmalu bo izšla februarska številka, zato se prijavi za aktualno, realno in zanimivo vsebino o duševnem zdravju!