Aktivno državljanstvo

Projekt Mladi za mlajše narisal nasmehe kar 80 otrokom

18. 8. 2022 avtor: Mladinski center Šentjur

Na Mladinskem centru Šentjur letos izvajajo projekt Zasij, ki ga financira CIVIC EUROPE. V pomladnih mesecih so zbirali ideje mladih, kaj bi spremenili v lokalnem okolju, da bi izboljšali svoje bivanje in bivanje svojih vrstnikov. Ideje so nato dali na glasovanje, najboljše tri ideje so bile tudi nagrajene.

Ideja Mladi za mlajše je bila tudi nagrajena, v mesecu juliju pa jo je ekipa mladih, ki jo sestavljajo Zala Gunzek (20), Matic Frlež (16), Danaja Krajnc (16), Domen Senker (15) in Albina Uka (18), tudi realizirala. V dobrem tednu so obiskali kar pet krajevnih skupnosti in mestno skupnost Šentjur, kjer so izvajali dopoldanske aktivnosti za osnovnošolce. Skupaj so popestrili počitniške dopoldneve kar 80 osnovnošolcem.

Zala je ob koncu projekta povedala: ”Občutki ob zaključenem projektu so zelo prijetni, napolnijo te odzivi otrok ob koncu aktivnosti, ki so iskreno srečni in si želijo aktivnosti še podaljšati. Ob izvajanju aktivnosti na terenu tudi sama vedno znova ugotavljam, kako pomembno je medsebojno povezovanje, učenje drug drugega in solidarnost. Izvajanje takšnih projektov ni koristno samo za otroke, ampak tudi za nas izvajalce ter širšo skupnost, saj soočasno razvijamo prijetno, sodelovalno lokalno skupnost.”

Zala, Matic, Danaja, Domen in Albina so, z izvedbo na terenu, pridobili nove, koristne izkušnje, ki jim bodo, v prihodnje, pomagale pri sprejemanju poklicnih odločitev. Na Mladinskem centru tudi v mesecu avgustu pripravljamo aktivnosti za najstnike (13+), vse aktivnosti so brezplačne, obvezne so prijave. Hitro poglej na našo spletno stran mladi-sentjur.si, kjer najdeš prijavnico za Poletni tabor za mlade in Najstniški teden.