Mobilnost mladih

Vtisi prostovoljk_cev v tujini

29. 7. 2022 avtor: Pekarna Magdalenske mreže Maribor
Vtisi prostovoljk_cev v tujini

Pekarna Magdalenske mreže Maribor v okviru programa, ki se imenuje Evropska solidarnostna enota od 2004 deluje kot voditeljska, gostujoča in pošiljajoča organizacija. To pomeni, da v Mariboru vsako leto daljše časovno obdobje, navadno 10 mesecev, gosti prostovoljke_ce iz tujine, lokalnim mladim pa hkrati pomaga raziskati možnosti, ki jih ponuja program ESE, nudi podporo pri izbiri gostujoče organizacije ter jih tekom opravljanja prostovoljskega dela spremlja in skrbi, da vse dobro poteka.

Trenutno v Mariboru gostijo dve prostovoljki in enega prostovoljca iz Francije, Italije in Bosne, v tujini pa sta dve njihovi prostovoljki, ena v Nemčiji, druga pa v Italiji. Na spletni strani objavljajo vtise prostovoljk_cev, v daljših zapisih lahko preberete, kako so čas v tujini preživljale ŽivaKatja in Maja, kaj so počele oziroma počnejo v Turčiji, Italiji in Nemčiji. V dveh posnetkih, ki sta jih pirpravili Noémie in Silvia sta strnjena prva dva meseca v Mariboru, Lazar pa je tri mesece opisal v besedilu, ki ga je opremil s fotografijami.

Vabljene_i k spremljanju vtisov prostovoljstva v tujini, vsak mesec se na strani objavi kak nov zapis ali posnetek, če bi se tudi ti podal_a dogodivščinam na proti čez mejo, pa se hitro oglasi v Pekarni Magdalenske mreže (Ob železnici 16) ali jim piši na info@pekarnamm.org