Zabava in prosti čas

Aktivne zimske počitnice v mladinskih centrih

17. 2. 2020 avtor: Uredništvo

Danes so se začele enotedenske zimske počitnice za 105.044 učenk in učencev ter 39.455 dijakinj in dijakov z območja Gorenjske, Goriške, Notranjsko-Kraške, Obalno-Kraške, Osrednjeslovenske in Zasavske statistične regije ter nekaterih občin Jugovzhodne Slovenije (Ribnica, Sodražica, Loški potok, Kočevje, Osilnica in Kostel). 

V ponedeljek, 24. februarja 2020, pa bo na zimske počitnice odšlo 82.432 učenk in učencev ter 33.436 dijakinj in dijakov z območja Jugovzhodne Slovenije (razen občin Ribnica, Sodražica, Loški potok, Kočevje, Osilnica in Kostel), Koroške, Podravske, Pomurske, Savinjske in Posavske statistične regije. Praviloma se prvo obdobje začne tretji ponedeljek v februarju, drugo obdobje pa naslednji ponedeljek.

V času počitnic vas vabimo, da jih preživite v družbi prostovoljcev in mladinskih delavcev v mladinskih centrih po Sloveniji. Pričakujejo vas z različnimi poučnimi in zabavnimi brezplačnimi delavnicami, igrami, vabijo na pustovanja, nekateri centri ponujajo tudi organizirano varstvo v času počitnic. Vabljeni v njihovo družbo!

Po vrnitvi v šolske klopi učence in dijake čakajo prvomajske počitnice, ki bodo potekale od ponedeljka, 27. aprila (dan upora proti okupatorju) in bodo trajale do ponedeljka 4. maja, po prazniku dela.

Vir: uredništvo mlad.si
Foto: pixabay