Zabava in prosti čas

Aprilsko vreme s kraljem kitare

11. 5. 2023 avtor: Mladinski center Dravinjske doline
solar sešn

V MC Patriotu so v začetku meseca aprila mladi iz Kulturno umetniškega društva Gonobeats, predstavili novo serijo dogodkov – Solar Sešn. Za glasbo so poleg članov in članic društva Gonobeats poskrbeli tudi drugi nadobudni lokalni izvajalci: Mentis, dinamični duo Bingl Bongl in pionir techna The Frog. Širok nabor različnih zvrsti elektronske glasbe je obiskovalcem in obiskovalkam omogočil plesni sprehod po vodah multi-žanrskega oceana.

solar sešn
Solar sešn

Gonobeats je v soorganizaciji s Klubom študentov Dravinjske doline (KŠDD) organiziral že 5. delavnico v sklopu Erasmus+ projekta “BeatsLab”. Delavnica pod imenom »DJ Spojine« je potekala v prostorih Mladinskega centra Dravinjske doline (MCDD). Namenjena je bila mladim, ki so se želeli naučitivrtenja elektronske glasbe. Selektor in producent Petar Bajan, ki na slovenski glasbeni sceni nastopa pod imenom DJ Pier, je udeležencem in udeleženkam razložil zgodovino in teorijoelektronske glasbe ter predstavil opremoin pripomočke, ki jih uporabljajo DJ-ji. Udeleženci in udeleženke so se nato v praktičnem delu delavnice same poskusile v vlogi DJ-jev_k.

solar sešn
Solar Sešn

V MC Patriotu je med drugim nastopila prekmurska skupina Ezy Ryder (Jimi Hendrix tribute band). Skupina obuja spomine na kralja kitare Jimmy-ja Hendrixa. Ameriški glasbenik – pevec in kitarist je bil eden izmed osrednjih, samoukih glasbenikov 20. stoletja. Skupino Ezy Ryder tvorijo kitarist in pevec Patrik Lisjak, basistka Staša Zadravec in bobnar Timo Kosi. Poleg eksplozivnih in dinamičnih tehnik igranja na kitaro so nastop popestrili s tematskimi oblačili razigranih 60. let.

solar sešn
Solar sešn

Mirovni inštitut je povabil MCDD k sodelovanju v mednarodnem projektu »Parliament for the Future of Europe«. V sklopu projekta, v katerem sodelujejo partnerji iz Nemčije, Hrvaške, Estonije, Portugalske, Češke in Bolgarije se bodo letos odvili dogodki na petih lokacijah po Evropi. Prvi se je odvil v Tallinu, v Estoniji. V imenu MCDD se ga je udeležila vodja mladinskega centra v MCDD, Karmen Kukovič. Tema dogodka je bila digitalna transformacija. Udeleženci in udeleženke so kritično ovrednotile priporočila na omenjeno temo, ki so nastala v sklopu »Conference on the Future of Europe« in jih prilagodile na način, da so bolj vključujoča in demokratična.

solar sešn
Solar sešn

V sklopu aktivnosti spodbujanja in ohranjanja celostnega psihofizičnega zdravja je MCDD v sodelovanju z lokalno jogistko in inštruktorico Vesno Marguč pričel z izvajanjem vadbe joge. Inštruktorica se z jogo ukvarja šest let, poučuje Hatha ter Vinyasa jogo na začetnem in naprednem nivoju. Srečanj v prostorih MCDD se udeležuje devet udeleženk iz različnih generacij.

vadba joge
Vadba joge

Za zaključek meseca aprila pa je pa je KŠDD v MC Patriotu poskrbel z drugim turnirjem v družabnih igrah »Patriotatlon«. Osem dvojic je tekmovalo v biljardu, pikadu in ročnem nogometu. Sodelujočim so podelili_e simbolične nagrade za udeležbo. Mladi so bili z izvedbo turnirja zadovoljni in ga bodo ponovno organizirali v juliju.

Patriatlon v Mladinskem centru Patriot
Patriatlon