Zabava in prosti čas

Dan mladih na bazenu Brestanica

8. 9. 2023 avtor: Zavod za mladino in šport Krško
dan mladih na bazenu Brestanica

Mladi imamo svoj praznik – dan mladih, ki ga praznujemo sredi avgusta. V ZMŠ Krško smo ta poseben dan praznovali na bazenu, kjer smo se ohladili, zabavali, tekmovali, zvečer pa poslušali akustični koncert mlade lokalne pevke.

V soboto, 12. 8., smo na bazenu Brestanica s celodnevnimi aktivnostmi obeležili mednarodni dan mladih 2023. V sodelovanju s fun4you smo postavili napihljive rekvizite, ki so navdušili mlade obiskovalce. Skozi cel dan sta bila na voljo za preizkušnjo na voljo rekvizita »mega target športna arena« in »mega štiri v vrsto«. Pri mega target športni areni je šlo za zadevanje tarč z žogicami, za kar si potreboval zbrati kar nekaj moči. Mega štiri v vrsto pa je bil atrakcija predvsem za malce starejšo mladino, saj je to nič drugega kot večja različica nekdaj priljubljene igre štiri v vrsto.

Kdo bo zadel tarčo na "mega target športni areni"?
Kdo bo zadel tarčo na “mega target športni areni”?

Mladim in ostalim obiskovalcem smo ponudili tudi možnost vodne aerobike. Ker so bili obiskovalci navdušeni, se je ponovila kar dvakrat.

Vodena vodna aerobika je navdušila obiskovalce vseh starosti!
Vodena vodna aerobika je navdušila obiskovalce vseh starosti!

Oviratlon je igra, katero bi najlažje opisali kot »exatlonova lažja verzija«. Gre za premagovanje ovir in tekmovanje dveh ekip. Kot pri ostalih atrakcijah, se je tudi oviratlon izkazal zanimiv za skoraj vse starostne skupine. Na koncu so se med sabo pomerili celo starši in animatorji.

Oviratlon v polnem teku ...
Oviratlon v polnem teku …

Za »piko na i« pa nam je večer glasbeno popestrila še Natalija Krulec s svojim  krasnim vokalom. Koncert se je odvil v baru pri bazenu Brestanica, kjer so sedišča šla kot za med. Med predvajanimi skladbami so bile tudi vsem znane: »Proud Mary – Tina Turner«, »Valerie – Amy Winehouse«, »Blago onom ko te ima – Toni Cetinski« in podobne. Uživali so tudi naši najmlajši, ki so se zavrteli po ritmu Natalijinega žlahtnega petja.

Proti večeru pa nas je razveselila še lokalna pevka.
Oviratlon v polnem teku …

Dogodka se je v celem dnevu udeležilo okoli 200 obiskovalcev, vzdušje pa je bilo zaradi animatorjev ekipe fun4u in Natalije skozi cel dan na vrhuncu.

Vir: Zavod za mladino in šport Krško, https://zms-krsko.si/

Foto: zaposleni ZMŠ Krško