Delavnice o odnosih in nenasilni komunikaciji

11. 3. 2022 avtor: Društvo Center za pomoč mladim

Na Društvu Center za pomoč mladim so tudi letos s polno paro začeli z izvajanjem delavnic, na katerih z mladimi raziskujemo pomembne teme, ki se jim v času pouka namenja manj pozornosti. Tako so v mesecu januarju in februarju skupaj z 288 dijaki_njami Srednje zdravstvene šole Ljubljana, pozornost namenili pogovorom o odnosih in nenasilni komunikaciji.

Skupaj z dijaki_njami so razmišljali o tem, kakšne odnose imamo in kako mi prispevamo k njim. Prav tako so debatirali o tem, kako trenutno vsak_a posameznik_ca rešuje konflikte, kako jih lahko rešujemo čim bolj konstruktivno ter kaj narediti, ko okolje ni najbolj spodbudno za takšno reševanje konfliktov.

Dijaki in dijakinje so na delavnicah izpostavljali, da so se imeli fino, da so začeli o odnosih in konfliktih začeli razmišljati na drugačen način, da so bolje spoznali svoje sošolce_ke in da je dobro, da se pogovarjamo o temah, ki se jim pri pouku ne posvečamo.

Tudi same izvajalke so mnenja, da so z delavnicami pridobile veliko izkušenj. Navdušene so bile nad različnimi vidiki, ki so jih dijaki_nje izpostavljali_e. Hkrati pa so na Društvu CPM nadvse hvaležni, da so kljub razmahu epidemije vse delavnice izvedli v živo.

V primeru, da se tebi ali tvojemu prijatelju_ici  »zatakne« pri skrbi zase v odnosih ali bi si želel_a z nekom pogovoriti o določenem odnosu, pa jih lahko kontaktiraš tudi na številko 031 323 573.