Šport / Zabava in prosti čas

Zimski počitniški živžav

26. 1. 2023 avtor: Mladinski center Šmartno ob Paki

V šmarškem mladinskem centru je t. i. počitniški živžav v času zimskih počitnic že stalnica. Program sestavlja širok nabor aktivnosti; od športa prek ustvarjanja do spoznavanja inovativnih tehnologij.

Letos z druženjem pričnejo že konec januarja, saj so letošnje zimske počitnice za savinjsko regijo načrtovane prej kot prihodnja leta. In v MC-ju že komaj čakajo ter upajo, da se z vsemi, ki uživajo počitnice, vidijo v kar največjem številu. Kaj bodo počeli?

Če se po jutru pozna dan, se po ponedeljku ves teden. Odvečno energijo in frustracije bodo že v ponedeljek sprostili na mini športnem dnevu, ki ga bo vodil mladi član tamkajšnjega športnega društva Nejc Zabukovnik. Naslednji dan bodo igrali najrazličnejše družabne igre, istočasno bo potekala vedno dobro obiskana delavnica Lego robotike. V sredo, četrtek in petek bodo sledile zabavne urice s Tino in prostovoljkami Društva prijateljev mladine, kjer se bodo mladi naučili marsikaj novega, predvsem pa uživali v ustvarjanju. Lahko vam namignemo, da bo dišalo po snegu, čaju in piškotih, valentinovem in še čem.

Počitniški živžav v MC Šmartno ob Paki bo potekal od ponedeljka do petka od 10. do 12. ure. Namenjen je otrokom in mladostnikom od 6. leta dalje in je z izjemo delavnice Lego robotike v celoti brezplačen. Trudijo se, da ponudijo kar se da pester program in da pri tem vpletejo kar čim več mladih iz lokalne skupnosti. »Počitnikarjem« so v tem tednu na voljo tudi namizni tenis, ročni nogomet in pikado.

Inovativna novost

Tokratna novost je petkova popoldanska delavnica za mladostnike, stare od 9 do 14 let. Gre za dejavnost v okviru Projekta Kons, katerega partner je sosednji Mladinski center Velenje, ki je prijazno ponudil izvedbo delavnice za boljše razumevanje najsodobnejših dognanj v znanosti in novih tehnologijah. Udeleženci bodo izdelali pametno signalno rokavico, ki jim bo omogočala večjo vidnost in predvidljivost v prometu. Prijava na delavnico je obvezna – pokličite na 064 167 940 ali pišite na pisarna@mcsop.si, kjer lahko dobite tudi podrobnejše informacije o celotnem programu.