Prostovoljstvo

Doživljajsko igrišče išče prostovoljce

11. 4. 2022 avtor: MKC Maribor

Ekipa mariborskega Doživljajskega igrišča išče nove okrepitve! Če bi tudi ti želel_a sodelovati v njihovih dogodivščinah in spoznati barvito zasedbo mladih, ki se družijo in ustvarjajo na najbolj unikatnem mariborskem igrišču, imaš sedaj priložnost, da se prijaviš.

Zavod Igrišče pripravlja sezono brezplačnih, pisanih in nagajivih aktivnosti za otroke in mlade na Doživljajskem igrišču v Mariboru. Zato iščejo sodelavke in sodelavce, ki bi skupaj z otroki in mladimi iz lokalnega okolja v naslednje pol leta (med aprilom in oktobrom) soustvarjali igrive popoldneve v naravnem okolju Malega betnavskega gozda.

Pomoč je potrebna v lesarski delavnici Doživljajskega igrišča, ki je otrokom in mladim dostopna 4 x tedensko, da ustvarjajo z lesom, vadijo rabo orodij ali se šele učijo kako se drži kladivo! Iščejo se osebe, ki bi si upale tvegati, da jih dobijo s kladivom po prstu, tiste, ki bi se skupaj z otroki učile osnov lesarstva, rabe ročnih orodij in soustvarjanja lesenih avtkov, mečev, ptičjih hišic ipd.

Iščejo tudi družabneže! Tiste, ki zmorejo več ur (max. 4) preigravati karte Ena, Človek ne jezi se, Črnega Petra, strateške družabne igre in tiste, ki morda vedo kaj je to ristanc, kičkanje in gumitvist in vse tiste, ki bi se radi teh iger naučili.

Delo poteka po vnaprej dogovorjenem mesečnem urniku, največ dvakrat in najmanj enkrat na teden po 4 ure.

Si morda ravno ti tista_i, ki imaš proste popoldneve in željo sodelovati z otroki in mladimi? Prijaviš se lahko prek e-maila na nina@igrisce.org ali pokličeš na 040223024.