Zabava in prosti čas

Družabne igre in origami

15. 2. 2024 avtor: Rožle Oštir
družabne igre

V četrtek, 15. februarja, ob 19. uri bo v Kulturnem inkubatorju ponovno potekalo druženje ob igranju namiznih družabnih iger, kot so Jungle Speed, Uno Flip in klasični remi. Tisti z bolj nemirnimi nogami ste vabljeni v klet oziroma MKC gaming room, ki ponuja tudi namizni tenis in namizni nogomet. Kot običajno, dobre glasbe in prigrizkov ne bo manjkalo, želeno pa je, da od doma prineseš tudi kakšno svojo namizno igro in tako razširiš svoj krog zainteresiranih igralcev.

Poseben dodatek večera bo origami delavnica. Z umetnostjo zgibanja boste pisan papir preoblikovali v prikupne papirnate figurice. Kot je dejal Chen Chaoying, predsednik Društva za umetnost papirja: “Origami izziva celovito koordinacijsko sposobnost ljudi, vključno z rokami, očmi in možgani. Origami je tudi skupinska dejavnost, saj se morate učiti od drugih”.

Origami tehnike so zelo uporabne tudi v satelitski tehnologiji. Inženirji uporabljajo tehnike na solarnih panelih, ki poganjajo satelite. Cilj je, da panele, ki so sicer zelo veliki in krhki, večkrat prepognejo, da postanejo bolj kompaktni in dobijo manjši obseg. S tem zmanjšajo tveganje za poškodbe pri izstrelitvi satelitov v vesolje in omogočijo, da v vesolje izstrelijo objekte, ki so dejansko večji od notranjosti izstrelitvenih raket.