Vključenost

#eMCe pomaga

24. 4. 2020 avtor: Uredništvo

Mladinski center Velenje in mladinski kulturni klub eMCe plac sta poleg Šaleškega študentskega kluba v sodelovanju z drugimi društvi in organizacijami med glavnimi akterji na velenjski mladinski sceni. Situacija, v kateri smo se znašli, je zelo okrnila najihovo delovanje, programe in projekte, vendar pa so enotni v zavedanju, da se morajo na krizo odzvati skupaj in v prid mladih.

Zato so skozi projekt #eMCe pomaga združili moči, znanje in izkušnje mladinski in strokovni delavci, projekt podpira tudi Ministrstvo za zdravje. Kaj trenutno izvajajo?

Vzpostavili so telefon za mlade, kamor lahko pokliče vsak, ki se znajde v stiski ali pa pozna koga, ki je v teh tednih prestrašen pa ne ve kako bi mu pomagal. Dvakrat na teden, ob ponedeljkih in sredah med 18.00 in 20.00, je na telefonsko številko 031 022 330 dosegljiva psihologinja Brigita, tisti, ki o svojih čustvih lažje pišejo pa lahko pošljejo elektronsko pošto na brigita.sinigoj@t-2.si.

Mlade vzpodbujajo, naj jih ne bo sram in naj jim ne bo nerodno, saj vsi kdaj potrebujemo kakšen dober nasvet ali iskren pogovor. “Upamo, da bomo lahko vse, kar smo si v tem letu zadali, čimprej izpeljali, v sklopu tega projekta načrtujemo še svetovalnico za mlade in podporno skupino za starše in prijatelje, predvsem pa, da bomo lahko mladinsko delo opravljali tam, kjer nas mladi najbolj potrebujejo – na ulici, na terenu, v njim domačem okolju,” so še zapisali.

Vir in foto: Mladinski center Velenje