Aktivno državljanstvo / Angažiraj se

Jesenska finančna šola: prijave so odprte!

29. 7. 2019 avtor: Uredništvo

Te zanima, kako privarčevati za telefon? Kako investirati na borzi ali v vzajemne sklade? In ali je res tako kul biti sam svoj šef?

Odgovore lahko izveš na jesenski finančni šoli, ki letos že tretjič potekajo v Ljubljani. Organizira jo časnik Finance, potekala pa bo v času krompirjevih počitnic v Ljubljani, in sicer 28. in 29. oktobra. Prijave so že odprte, vendar je število omejeno, sprejemajo pa mlade od 12 do 18 let. In kaj vse te čaka?

Seznanil_a se boš z osnovami financ; kako odpreti bančni račun, plačati položnico, kako varčevati za različne cilje (telefon, avto, stanovanje) z različno ročnostjo, kako spremljati porabo,…Poleg osnovne finančne pismenosti pa še; kako investirati na borzo, vzajemne sklade, kako se zavarovati, za katere nevarnosti, kako poiskati službo/počitniško delo, sanjski poklic, kako pametno in varno kupovati preko spleta, kako »donosno« prodajati staro robo in še kaj.

Okviren program je že znan in traja 2. dni:

1. dan : ZASLUŽEK IN VARČEVANJE

2. dan: DIGITALNO IN VARNO

Sledi klepet z znanim Slovencem.

Prijavo najdeš na tej povezavi, kotizacija znaša 80 € vendar na zgodnje prijave upoštevajo 30-odstotni popust. Cena s popustom znaša 56 €.

Kako so se imeli na dosedanjih šolah, lahko preveriš v blogu na Finančna šola.

Vir in foto: Finančna šola