Zabava in prosti čas

Kako aktivno preživeti zimske počitnice

1. 2. 2023 avtor: Uredništvo

Letošnje zimske počitnice so se začele nekoliko prej kot po navadi, če zanje še nimaš načrtov, smo v uredništvu mlad.si pripravili nekaj idej za aktivnosti, s katerimi si lahko krajšaš čas sam_a ali s prijatelji. Več idej za različne aktivnosti pa najdeš tudi tukaj.

Obišči sobo pobega

S skupino prijateljev obišči sobo pobega in s se skupnim sodelovanjem v eni uri reši iz zaklenjene tematske sobe. Če v tvojem kraju ni nobene sobe pobega to lahko izkoristiš za obisk katerega izmed večjih slovenskih mest, ki je dostopen z javnim prevozom. Dan izkoristite še za obisk lokalnih (kulturnih) znamenitosti.

Nauči se novih veščin s spletnimi tečaji

Čas počitnic lahko izkoristiš za pridobivanje novih uporabnih veščin, ki se jih ne učiti v šoli. Na spletu je poleg plačljivih na voljo tudi veliko brezplačnih tečajev različnega obsega. Eden izmed portalov, ki ponuja veliko brezplačnih tečajev z različnih področji v angleškem jeziku je Coursera.

Organiziraj kuharsko tekmovanje

Skupaj s prijatelji ali domačimi organiziraj kuharsko tekmovanje. Določi temo ali glavne sestavine, ki jih morajo sodelujoči uporabiti pri kuhanju, nato pa pripravljeno pojejte na skupni večerji, kjer razglasite zmagovalca.

Filmski maraton

Deževen dan izkoristi za filmski maraton. Pripravi si različne prigrizke, izberi udobna oblačila in se sam ali s prijatelji prepusti filmskemu svetu.

(P)ostani športno aktiven_a

Športno aktiven_a ostani tudi v času zimskih počitnic, ki ponujajo veliko priložnosti za zimske športe. Nekaj idej najdeš tukaj.

Medgeneracijsko povezovanje

Prosti čas lahko izkoristiš za dobra dejanja. Poišči medgeneracijsko središče v tvojem lokalnem okolju in preveri ali potrebujejo kaj pomoči ali se pozanimaj za priložnosti druženja s starostniki, ki bodo veseli tvoje družbe, ti boš pa zagotovo slišal_a marsikatero zanimivo zgodbo in modrost, ki jo premorejo starejši.

Poišči zanimivo mednarodno priložnost

Zakaj ne bi spomladanskih ali poletnih aktivnosti načrtoval_a še sedaj? Meje so, po dolgem obdobju zaprtja zaradi korona virusa ponovno odprte, mednarodne priložnosti in dogodivščine po Evropi pa že čakajo za vogalom. Kako se lahko odpraviš na mladinsko izmenjavo ali prostovoljstvo v tujino preveri tukaj.

Očisti omaro in izmenjaj oblačila

Prav tako lahko že sedaj garderobo pripraviš na pomlad. Preglej svoja oblačila in tista, ki jih ne nosiš ali ti niso več prav podari dobrodelni organizaciji, nesi v second hand trgovino ali s prijatelji organiziraj izmenjevalnico oblačil.

Obišči mladinski center v svoji bližini

Ne pozabi preveriti še programa mladinski centrov v tvoji bližini, saj ti zagotavljajo veliko aktivnosti za kakovostno preživljanje prostega časa. Mladinski center ali organizacijo za mlade v tvoji bližini poišči tukaj.

Kako aktivno preživeti zimske počitnice&url=https://www.mlad.si/kako-aktivno-preziveti-zimske-pocitnice/&via=mlad_si" target="_blank">