Kultura

Marčevski dogodki Centra mladih Koper

1. 3. 2022 avtor: Center mladih Koper

Center mladih Koper in mladinski center na Markovcu bosta tudi marca postregla z zanimivim dogajanjem za mlade.

Tudi v marcu se nadaljujejo podporna srečanja LGBT+, ki bodo pod imenom »Mavrična druženja« zasedala prostore CMK-ja na Gregorčičevi 4, 1. in 15. marca ob 18. uri. 

V sredo, 2. marca, ob 18. uri bo oder zasedala gledališka skupina iz gledališke šole Talia.

Ljubitelji družabnih iger bodo lahko na svoje prišli 3. in 17. marca v prostorih četrtnega mladinskega centra Markovec (Cesta na Markovec 65/a) ter 10. in 24. marca v koprskem CMK-ju, s pričetkom ob 17. uri.

Vsi glasbeniki in ljubitelji improvizirane glasbe so lepo vabljeni na prvi letošnji jam session. »Đemka #06« bo v petek, 4. marca, ob 20. uri na Gregorčičevi 4.

Nadaljujejo se tudi potopisna predavanja, ki nas bodo popeljala od Porta do Madrida ter od Peruja pa vse do Ekvadorja; po Iberskem polotoku se bo potovalo 8. marca, ob 19. uri, po Južni Ameriki pa 22. marca, ob 19. uri.

V sredo, 9. marca, ob 18. uri, bo društvo Talia uprizorilo filmski večer z naslovom »Barve karantene«.

Poskrbeli bodo tudi za smeh in prijetno vzdušje. Komik Marko Žerjal bo v četrtek, 10. marca, ob 20. uri izvedel stand-up predstavo »Čudni cajti«, Perica Jerkovič pa bo oder zasedel v sklopu stand-up odprtega mikrofona »Bunga #30«, ki bo v sredo, 16. marca, ob 20. uri.

Ljubitelji craft piva in irske ljudske glasbe se lahko 19. marca, ob 20.30 udeležijo prvega letošnjega koncerta, ki bo obeležil dan Sv. Patrika. Za irske in ostale ljudske ritme ter speve bosta poskrbeli glasbeni skupini Noreia in Zajtrk. Za potešitev žeje pa bo poskrbela pivovarna Naboj.

21. marca bo na Gregorčičevi 4 potekala Izmenjava knjig, kjer obiskovalci lahko odložijo svoje stare knjige in odnesejo nove. Knjige bo mogoče menjavati od 10. do 16. ure.

Šolska impro liga bo svojo 25. obletnico praznovala v obliki gledališke predstave, ki bo v petek, 25. marca, ob 16. uri. Istega dne ob 17. uri pa nas čaka tudi Tatoo delavnica.

soboto, 26. marca, bo od 10. ure dalje regijsko srečanje mladih literatov – natečaj Urška, na katerem se bodo potegovali za nove izdaje svojih literarnih izdelkov.

Za marčevsko slovo in pozdrav aprilu bo CMK poskrbel s Karaoke večerom, ki bo v sredo, 30. marca, ob 20. uri.