Angažiraj se

Mladinski natečaj kratkih filmov o človekovih pravicah

26. 4. 2023 avtor: Uredništvo

Tudi letos bo na Dunaju, v sklopu mednarodnega filmskega festivala človekovih pravic “This human world 2023”, potekal že tradicionalni mladinski natečaj kratkih filmov, v katerega se vključujejo tudi slovenski mladostniki. Osrednja tematika natečaja je Splošna deklaracija o človekovih pravicah, ki bo letos stara 75 let, naslov pa: “75 let človekovih pravic – Kaj pomenijo za vas in vašo/našo prihodnost?”.

Kdo in kako lahko sodeluje?

Sodelujejo lahko mladostniki so 20. leta starosti, tako individualno kot skupinsko.

Sodeluješ lahko s kratkim filmom, ki:

Do kdaj se lahko prijavim?

Prijave na natečaj so odprte do 12. septembra 2023 in morajo biti poslane na e-poštni naslov schulfilmprojekt@thishumanworld.com. Vse prispevke je potrebno predložiti do 10. novembra 2023.

Kratke filme bo pregledala priznana mednarodna žirija. Zmagovalni film žirije bo tudi nagrajen in prikazan v okviru nočnega kina na mednarodnem filmskem festivalu “This human world”, ki bo potekal od 30. novembra do 10. decembra 2023 na Dunaju.

Informacija UNIS o natečaju je dostopna v slovenščini na naslednji povezavi.


Natečaj bo potekal pod okriljem UNIS, Agencije Združenih narodov za begunce (UNHCR) v Avstriji, glavnega urada mesta Dunaj za evropske in mednarodne zadeve, ter v sodelovanju s šolami v Avstriji, na Češkem, na Madžarskem, Poljskem, Slovaškem, v Sloveniji in Turčiji.

Vir: Informacijska služba ZN na Dunaju (UNIS)