Vključenost

Mladi EU poslancem sporočili svoja stališča

11. 10. 2019 avtor: Uredništvo

Danes, v petek 11. oktobra, je v organizaciji Pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji potekala razprava evropskih poslank in poslancev s predstavniki mladinskih organizacij, organizacij za mlade in mladimi posamezniki, ki so si želeli spoznati naše nove predstavnike ljudstva v EU parlamentu.

Na pogovoru sta sodelovali dve poslanki in dva poslanca in sicer Ljudmila Novak (EPP), Irena Joveva (Renew), dr. Milan Zver (EPP) ter dr. Milan Brglez (SD). Po uvodnem pozdravu Manje Toplak, vodje Pisarne EP v Sloveniji, so mladi in predstavniki organizacij v dobri uro in pol dolgi debati, poslankam in poslancem izrazili naslednja stališča:

Poslanke in poslanci so se strinjali, da je področje mladih tema, ki je široka in jo je potrebno naslavljati z večih strani in predvsem neideološko, saj so mladi prihodnost. Nadalje so mnenja, da je mladim generacijam potrebno omogočati prostor za izobraževalni, poklicni in družinski razvoj vrednot, ki jih spodbuja Evropska unija. Poslanke in poslanci so tudi izrazili interes za sodelovanje z mladinskimi organizacijami pri oblikovanju in spodbujanju  različnih tem, ki so aktualne tako na EU kot tudi na nacionani in lokalni ravni.

Vir in foto: uredništvo mlad.si