Zdravje

Mladi v Šentjurju spoznavali uravnoteženo prehrano

25. 1. 2024 avtor: Mladinski center Šentjur
mladi

V petek, 12. januarja, je Mladinski center Šentjur organiziral delavnico z naslovom Prehrana s Hano, ki jo je vodila Hana Zupančič (ustvarjalka Instagram profila intuitivna_prehrana). Dogodek je pritegnil več mladih, ki so skupaj z njo raziskovali osnove uravnotežene prehrane ter se naučili pripraviti okusna in hranljiva obroka.

Večer se je začel s krajšim predavanjem, kjer je Hana predstavila temeljne koncepte uravnotežene prehrane. Mladim je predstavila raznolikost živil, pomembnost vključevanja različnih hranil v obroke in nasvete za ohranjanje zdravega življenjskega sloga. Sledila je debata, kjer so mladi izrazili svoje poglede, dvome in postavljali vprašanja, na katera je Hana z veseljem odgovorila.

predavanje

V drugem delu dogodka so se udeleženci skupaj s predavateljico lotili praktičnega. Pod vodstvom Hane so pripravili dva zdrava obroka: sočen bananin kruh in okusne ovsene kosmiče z raznolikimi dodatki. Mladi so imeli priložnost sodelovati v pripravi, se učiti novih kuharskih veščin ter spoznavati koristne trike za pripravo zdravih in okusnih obrokov.

Celoten dogodek je potekal v sproščenem vzdušju, kjer se mladi niso samo učili o pomembnosti zdrave prehrane temveč so tudi uživali v druženju in zabavi. Priložnost za postavljanje vprašanj in sproščen dialog s Hano je mladim omogočil, da so pridobili nove, koristne informacije in se navdušili nad možnostmi, ki jih prinaša uravnotežen način prehranjevanja.

Po končani delavnici so mladi izrazili navdušenje nad pridobljenim znanjem ter izkušnjo priprave dveh okusnih obrokov. Dogodek je tako predstavljal odlično priložnost za združevanje učenja, zabave in kvalitetno preživljanje večera ob dobri hrani.