Izobraževanje

Mladi za napredek Maribora predstavili svoje naloge

22. 5. 2023 avtor: Center eksperimentov Maribor
mladi za napredek Maribora

V Centru eksperimentov Maribor so 11. 5. 2023 v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine že četrtič pripravili Dan mladih raziskovalcev. Dan, ko se predstavijo mladi raziskovalci iz tekmovanja Mladi za napredek Maribora.

Širši javnosti Maribora so mladi raziskovalci:

Mladi so v naloge in izdelke vložili več mesecev dela in raziskovanja ter izdelali vrhunske naloge in predloge, ki so zelo uporabne narave. Natančno so preučevali probleme in izzive, s katerimi se srečujejo v vsakdanjem življenju. Iz predstavitev se je videlo, kako številni mladi dobro opazujejo življenje okoli sebe in iščejo rešitve in predloge ter se dela lotevajo zelo zbrano in kompleksno.

Mirno se lahko reče, da so ti mladi bodoči soustvarjalci boljše prihodnosti. S svojimi že sedaj pridobljenimi znanji in družbeno odgovornim delom ustvarjajo občudovanja vredne ideje in rešitve. Imajo pridobljeno veselje do raziskovanja tako v laboratorijih kot v naravi in družbi. V Centru eksperimentov Maribor vzpodbujajo ustvarjalnost in spremljajo mlade ter jim omogočajo njihovo prepoznavnost v družbi.