Evropsko leto mladih / Mladinsko delo

Mladinski centri pod okriljem Mreže MaMa pripravljajo bogat program ob evropskem letu mladih

5. 2. 2022 avtor: Mladinska mreža MaMa
bogat program ob evropskem letu mladih

V petek, 4. februarja, se je odvijalo drugo srečanje Mreže MaMa in sodelujočih mladinskih centrov – zbralo se je 40 predstavnikov, ki bodo poskrbeli, da bo ob evropskem letu mladih glas mladih slišan po celotni Sloveniji.

Od prvega srečanja so se ideje za aktivnosti ob evropskem letu mladih spremenile v konkretne predloge in načrte dogodkov. Mladi lahko pričakujejo projekte in aktivnosti v mladinskih centrih s področja kultureaktivnega državljanstvatrajnostnega razvoja in izobraževanja. Da bi mlade resnično postavili v ospredje, pa se mladi dogodkov ne bodo zgolj udeleževali, vendar bodo povabljeni tudi k soorganizaciji le-teh.

Prek enotnega sistema beleženja in evalvacij aktivnosti evropskega leta mladih bo v ospredje postavljena tudi učna izkušnja mladih, ki bodo dogodke soustvarjali in v njih sodelovali, s tem pa bodo, prek statistik, bolje predstavljani tudi učinki mladinskega dela.

»Želimo si, da z aktivnostni dosežemo vse mlade v Slovenije, tako iz urbanih centrov kot iz ruralnih območij. Največji poudarek je na vključevanju mladih v idejno snovanje in (so)organizacijo dogodkov, ter na beleženje aktivnosti v orodju Logbook, ki bo jasno pokazal dodano vrednost mladinskih centrov na razvoj mladih« je povedal Klemen Balanč, vodja projektov in zagovorništva na Mreži MaMa.

V začetku marca bo na spletni strani Mreže MaMa vzpostavljena centralna info točka evropskega leta mladih 2022, kjer bodo na zemljevidu zabeleženi vsi dogodki mladinskih centrov po Sloveniji in druge uporabne (evropske) vsebine za mlade.