Mlade družine

Mladinski hoteli HI ponujajo popuste za družine

20. 5. 2020 avtor: Uredništvo

Slovenski mladinski hoteli, ki delujejo v mednarodni mreži mladinskih prenočišč Hostelling International (HI), so prvi priskočili na pomoč ob začetku epidemije in nudili nastanitve za zdravstveno osebje, kasneje pa tudi za osebe, ki so potrebovale karanteno. Tokrat so se odločili, da ponudijo 25% popust za nastanitev družin v družinskih sobah.

Popotniškem združenju Slovenije (PZS), krovni organizaciji mreže mladinskih prenočišč Hi, ugotavljajo, da so se mladinski hoteli v spremenjenih razmerah dodobra seznanili z ukrepi za preprečevanje epidemije in so pripravljeni na varen sprejem prvih gostov. “V Popotniškem združenju Slovenije se zavedamo, da so naši hostli odprli svoja vrata prej kot v katerikoli drugi državi predvsem po zaslugi tistih, ki so se v času epidemije borili za to, da je Slovenija delovala v mejah nove normalnosti in da smo se prvi v Evropi vrnili v ustaljene tirnice, pa čeprav še zmerom z nekaterimi omejitvami,” je mnenja Igor Jurišič, predsednik PZS.

V mreži slovenskih mladinskih hotelov je veliko takšnih, ki se že vrsto let posvečajo mladim družinam, ki želijo spoznavati Slovenijo z nekoliko skromnejšim proračunom. Tokrat so pomislili na vse “heroje epidemije“, ki, kot pravijo, “so vsi tisti, ki so v času, ko je veljalo opozorilo #ostanidoma delali, da smo drugi lahko ostali doma. Gre tako za zdravstveno osebje, kot tudi policiste, zaposlene v trgovinah, lekarnah, čistilke, komunalne delavce.

Zato so se odločili, da ponudijo 25% popust za nastanitev družin v družinskih sobah, v kolikor je vsaj en član družine v času epidemije delal na svojem delovnem mestu. Popust velja za povpraševanja poslana po elektronski pošti v mesecu maju in za bivanje do vključno 15. julija 2020. Elektronski kontakt se nahaja ob predstavitvi vsakega youth hostla v seznamu objavljenem na www.youth-hostel.si

Do danes so se za popust odločili v Pekarni Maribor, Pod Skalo Kamnik, Panorami nad Portorožem, Ljubnem ob Savinji, v MC Velenju, mladinskem hotelu Tresor na  Čopovi v Ljubljani, Histria v Kopru, MC Celje, Pod Voglom – Bohinj, Hostlu Bus na Bledu, v MC Brežice, Alieti v Izoli, Hostlu Bovec in Ociski raj pri Kozini.

Z velikim veseljem smo v Popotniškem združenju Slovenije sprejeli tudi informacijo, da bodo vsi aktivni zaposleni prejeli vavčerje v višini 200 EUR, saj so naši hostli eni redkih, ki lahko za tak vavčer ponudijo kakovostno namestitev za sedem ali celo za 10 dni,” so še zapisali v sporočilu za javnost.

Vir: Popotniško združenje Slovenije