Aktivno državljanstvo / EU zadeve

Mojca Drčar Murko v Mladinskem centru Prlekije

26. 4. 2024 avtor: Mladinski center Prlekije-Pokrajinski center NVO, socialno podjetje
mladi

Mladinski center Prlekije obeležuje letos 30-letnico neprekinjenega, neodvisnega in vsestranskega delovanja in obstoja. Veselje ob letošnjem slavju so nedavno na območju kompleksa MCP-ja na Spodnjem Kamenščaku 23 delili tudi s priljubljeno novinarko, pravnico, političarko, prvo Slovenko leta in nekdanjo evropsko poslanko ,čudovito gospo polno pozitivne energije Mojco Drčar Murko.

Prisotni mladi pa so imeli tudi priložnost, kot primer pozitivne prakse – pokramljati z letošnjo dobitnico častnega naziva slovenska naj prostovoljka v starostni skupini do 18 let, z Lariso Brumen iz Ljutomera, dijakinjo Srednje šole za oblikovanje v Mariboru in zelo zavzeto prostovoljko v mednarodnih projektih in
angažiranjih.

S prisotnimi se je Murkova zadržala v daljšem zanimivem dialog in izmenjavi mnenj, govor pa je bil tudi o Evropski uniji in vlogi ter nalogah evropskih poslancev. V pogovoru so mladi izpostavili, naj se spodbuja tehnološki napredek, ohranja prost pretok blaga in ljudi, omogoča zaposlovanje v vseh državah članicah in ohranjanje kulture posameznih držav članic ter »veliko ljubezni«.

Murkova je na privlačen način opisala svojo evropsko poslansko dejavnost ter mlade povabila, da se v čim večjem številu udeležijo bližajočih se letošnjih evropskih volitev. Na pogovoru so sodelovali mladi iz Prlekije in Prekmurja ter obmejnega Podravja, dogodek je bil realiziran v okviru projekta Klikni: Naroči se na EU, ki sta ga skupaj v pomurski regiji organizirala Mladinski center Prlekije v partnerstvu z Mladinskim svetom Ljutomer in Gimnazijo Franca Miklošiča ter Zavodpm Mreža Mama.

Gostji je ob slovesu protokolarno darilo, ki je obsegalo CD Moje pesmi iz Prlekije, skladatelja Emila Glavnika, lastno izdajo knjižnega dela Zgodbice njam, njam in zeleno baretko izročila tukajšnja dolgoletna mladinska delavka Tamara Brumen.