Mladinsko delo / Zabava in prosti čas

Naokrog po Občini Šentjur

17. 8. 2023 avtor: Mladinski center Šentjur
Naokrog po Občini Šentjur

Tudi letošnje poletje so v Mladinskem centru Šentjur poskrbeli, da so otrokom in mladini polepšali vsaj en del počitnic.

V prvem delu poletja, med 11. 7. in 19. 7. so se skupaj z mladimi odpravili po krajevnih skupnostih občine Šentjur z namenom, da popestrijo dopoldne tam živečim otrokom. Letos so se ustavili v Dobrini, Dramljah in Dolgi Gori, kjer so preživeli v vsaki krajevni skupnosti dva dni ob druženju z otroki ter igranju družabnih in skupinskih iger. Nad obiskom aktivnosti so bili zelo zadovoljni.

Za malo starejše mlade so animatorji Mladinskega centra Šentjur v Aktivatorju v Šentjurju pripravili Mehiški večer. Za začetek so spoznavali znamenitosti in posebnosti države v kratki predstavitvi, sledilo je igranje tradicionalnih mehiških družabnih iger, na koncu pa so uživali ob mehiških dobrotah.

Pripravo in izvedbo projekta so to leto prevzeli mladi, ki so se prijavili na razpis Šentjur, mene maš! Pod našim budnim očesom so se lahko preizkusili kot samostojni animatorji pri delu z otroki ter mladimi in tako pridobili super delovno izkušnjo.

Projekt je financirala Občina Šentjur.

Povezave do fotogalerij: https://www.mladi-sentjur.si/Fotoutrinki/; Dobrina; Dramlje; Dolga Gora, Mehiški večer