Vključenost

Parlamentarni posvet s predstavniki evropskih mladinskih organizacij

24. 1. 2020 avtor: Uredništvo

Kako lahko Evropski parlament (EP) bolje sodeluje z mladinskimi organizacijami? Kako lahko bolje komunicira z mladimi? Kako lahko EP bolje podpira vas in delo vaše organizacije? Ali lahko skupaj ustvarite evropski javni prostor, skupnost, v kateri se vsi izmenjujemo in podpiramo?

Na ta vprašanja boste skupaj z predstavniki EP iskali odgovore 16. in 17. marca 2020 na drugem posvetu s predstavniki evropskih mladinskih organizacij (Youth network event) v Evropskem parlamentu v Bruslju.

Namen tokratnega posveta je dodatno razviti nekatere izmed idej, ki so bile izpostavljene na prvem srečanju, in jih po možnosti razviti v operativne načrte oziroma projektne predloge s ciljem realizirati najboljše med njimi. Vsi predlogi projektov bodo zbrani v poročilu o dogodku, najbolj konkretne in realistične projektne ideje, ki izhajajo iz dogodka, pa lahko izvaja Odsek EP za mladino.

Kje in kdaj se dogodek odvija? Evropski parlament, Bruselj, Belgija, 16. in 17. marec 2020.

Kdo lahko sodeluje? 

Prijavijo se lahko zaposleni ali prostovoljci mladinskih organizacij, vendar ne nevladne organizacije, ki imajo, na primer nekatere projekte, namenjene mladini, niti druge organizacij civilne družbe, npr. šole. 

Organizatorji bodo med prijavljenimi izbrali 40 predstavnikov mladinskih organizacij iz vseh držav članic EU, ki jim bo Evropski parlament kril stroške udeležbe na posvetu (potovanje in namestitev). Prednost pri izboru bodo imele regionalne mladinske organizacije, ki vključujejo ciljno skupino mladostnikov z manj priložnostmi.

Prijave?

Do 2. februarja se prijavite na tej povezavi.

Vir: Evropski parlament – Generalni direktorat za informiranje – Pisarna v Sloveniji
Foto: europeanyouthideas.eu