Mladinsko delo / Zakonodaja in finance

Posvet o zdravstvu, sociali in medgeneracijskem sožitju

14. 9. 2023 avtor: Mladinski svet Slovenije
posvet o zdravju, sociali in medgeneracijskem sožitju

Vabimo vas, da se pridružite pomembnemu dogodku, ki bo potekal v četrtek, 14. septembra 2023, ob 9.00 uri, v Mali sejni dvorani Državnega zbora Republike Slovenije. Dogodek je namenjen razpravi o ključnih temah, ki pomembno vplivajo na kakovost življenja vseh generacij v Sloveniji, še posebej v luči nedavnih katastrofalnih poplav. Posvet bo trajal do 10.30 ure.

Na posvetu bodo prisotni predstavniki organizacij naše koalicije, Dijaške organizacije Slovenije, Študentske organizacije Slovenije, Mladinskega sveta Slovenije in Zveze društev upokojencev Slovenije. Ti predstavniki bodo gostom postavili ključna vprašanja in izrazili svoja stališča glede aktualnih družbenih vprašanj.

Na dogodku bodo kot gosti prisotni visoki predstavniki vlade in ostalih relevantnih institucij, vključno z gospodom Luko Mescem (ministrom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti), gospodom Gašperjem Sklarjem (predstavnikom kabineta ministra za solidarno prihodnost), gospo Vesno Marinko (direktorico Direktorata za javno zdravje na Ministrstvu za zdravje), gospo Mojco Brus (vodjo pravnega sektorja Stanovanjskega sklada Republike Slovenije), gospo dr. Tatjano Mlakar (generalno direktorico ZZZS), gospo Barbaro Leder (direktorico Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada) in gospo Biserko Marolt Meden (svetovalko Predsednice Republike Slovenije za družbene dejavnosti).

Naš cilj je prispevati k boljšemu razumevanju in reševanju ključnih vprašanj, ki vplivajo na kakovost življenja državljank in državljanov v Sloveniji, še posebej v teh zahtevnih časih.

Zaradi lažje organizacije dogodka vas vljudno prosimo, da prispete najkasneje 15 minut pred začetkom dogodka, ki bo potekal v Mali sejni dvorani Državnega zbora Republike Slovenije.

Vaš prispevek in pokritje tega ključnega dogodka bi bila izjemno cenjena, saj bomo skupaj prispevali k izboljšanju kakovosti življenja v naši družbi. Veselimo se vaše udeležbe.

Za dodatne informacije smo vam na voljo prek kontaktnih podatkov:

Mark Djuraševič
pr@mekos.si / mark.djurasevic@mekos.si
01 280 68 01