Zabava in prosti čas

Prvi delovni obisk v.d. direktorice URSM mag. Dolores Kores

15. 6. 2020 avtor: Uredništvo

Mladinski kulturni center Maribor je v petek, 12. junija 2020, gostil novo v. d. direktorico Urada RS za mladino mag. Dolores Kores. Namen prvega delovnega obiska nove v. d. direktorice mag. Dolores Kores je bil spoznavanje mladinskega sektorja v Mariboru. 

“Moja vizija je, da nadaljujem s prakso tovrstnih srečanj na terenu, pa tudi digitalnih srečanj, saj je na tak način najlažje naslavljati izzive, s katerimi se srečujemo v mladinskem sektorju Slovenije,” je na prvem delovnem obisku, ki se je začel na Uradu za kulturo in mladino na Mestna občina Maribor, in nadaljeval v MKC Maribor, dejala v.d. direktorice Urada za mladino mag.Dolores Kores. 

Na srečanje so bile vabljene organizacije s sedežem v Mariboru, ki jih sofinancira Urad RS za mladino. Udeležile so se ga EKTC Maribor, Pekarna-magdalenske mrežeEPEKADruštvo Salezijanski mladinski center MariborKulturno društvo Mladinski center IndiJanezPopotniško združenje SlovenijeDruštvo za podporo mladim Romom ter Mreža MaMa. Organizacije so predstavile svoje programe, izzive, s katerimi se srečujejo ter želje, ki jih imajo za prihodnost. Pri tem so se dotaknile tudi vprašanja izvajanja in prilagajanja programa v času epidemije. 

Mag. Dolores Kores je med drugim povedala, da do krčenj sredstev, zaradi epidemije in z njo povezane finančne krize, ne bo prišlo. V prihodnje pa si želi okrepiti sodelovanje med URSM in mladinskimi organizacijami oz. organizacijami za mlade, nadaljevati z informiranjem, naslavljati težave, s katerimi se sooča sektor. Še posebej je izpostavila stanovanjsko problematiko mladih, pri čemer se zaveda, da je težava kompleksna in jo je potrebno reševati medresorsko, vendar mora mladinski sektor pri tem prevzeti pomembno vlogo.   

Organizacije so podale tudi nekaj predlogov in pobud. Predvsem si želijo, da bi URSM še vnaprej podpiral in krepil sodelovanje s šolami, s fakultetami in organizacijami, ki nudijo programe neformalnega učenja. V. d. direktorica mag. Dolores Kores je omenila, da je v pripravi priročnik, kjer bodo zbrani primeri dobre prakse sodelovanja in povezovanja med nosilci formalnega in neformalnega izobraževanja.

Vir in foto: MKC Maribor