Študentka Sara kot helpsterka pomaga otrokom sveta

15. 5. 2024 avtor: Slovenska fundacija za UNICEF
ženska

Hej! Sem Sara in UNICEF-u Slovenije pomagam pri zbiranju donacij že lepa (skoraj) štiri leta, ki so minila, kot bi mignil. Pomoč, s katero iz leta v leto pomagam, še vedno nudim s toplino v srcu, saj sem že od malih nog čutila, da si želim početi nekaj, s čimer lahko pripomorem k boljšemu svetu. Z delom na UNICEF-u Slovenije lahko to vizijo spreminjam v realnost.

Ogromno mi pomeni, da z delom pomagam vsem otrokom sveta, ne glede na njihovo raso, kraj bivanja, vero, saj menim, da si vsi zaslužimo enake možnosti, osnove preživetja, vsekakor pa še vse ostalo.

Več kot magično je dejstvo, da se moj trud pretvori v obliko konstantne, dolgoročne humanitarne pomoči, terapevtske hrane, vode, zdravstvene pomoči, psihosocialne pomoči, izobrazbe in ostalih osnovnih dobrin, in ponese tja, kjer mala bitja potrebujejo pomoč, četudi gre za najbolj oddaljene kraje, ki jih je terenskim delavcem težko doseči. Moja pomoč naredi spremembo v situacijah, ki so nam, z vsem, kar nas obdaja in za kar smo lahko hvaležni, nepredstavljive.

Moja beseda, moja energija, moj trud štejejo. Po letih dela na UNICEF-u Slovenija še vedno naloge opravim z veseljem. Pomoč, ki jo nudim, predstavlja kanček energije, ki ga s ponosom vsak delovni dan sprostim prav tu. Moje delo služi višjemu namenu, kot bi služilo le “navadnemu” delu bilokje drugje v korporativnem svetu. Je energija, ki služi namenu boljše prihodnosti, reševanju in pomoči ljudem ter malčkom v najbolj hudih situacijah.

Ne glede na to kje in kdaj opravim delo, je vsaka ura usmerjena bitjem v stiski/v nekaj neprecenljivega, v lep občutek nudenja pomoči, ki ga je težko opisati.

Verjamem, da je UNICEF ena izmed najboljših organizacij, ki lahko doseže ogromno količino otrok v stiskah. Vsa čast mojim sodelavcem, celotni ekipi UNICEF-a Slovenije, čisto čisto vsakemu izmed nas, ki na svojem področju nudi najboljše. Čuti se, da vsak opravlja svoje naloge s pozitivnim pridihom. Hvaležna sem, da sem obdana z ljudmi, kjer se počutim sproščeno in sprejeto.

Obkrožena sem s pozitivnimi ljudmi in energijo. Skupaj ustvarjamo nove vizije in dosegamo cilje v namen dobrobiti. Všeč mi je, da sem ob ljudeh, ki stremijo k napredku in razvoju. Skupaj s celotno ekipo UNICEF-a Slovenije stremimo k najvišjim ciljem, saj vemo, da vsaka donacija šteje, kar naredi razliko v življenju mnogih otrok.

Hvaležna sem, da pomagam.

Tako je zapisala helpsterka Sara, ki s svojim delom na UNICEF-u Slovenija pomaga reševati življenja otrok po vsem svetu. Pridružiš se ji lahko tudi ti! Več informacij najdeš tukaj.

*Zapis je nastal v okviru projekta Na meni je!, ki ga sofinancira Urad za mladino v okviru prizadevanj za spodbujanje participacije med mladimi. Besedilo ne izraža stališča Urada za mladino.