Izobraževanje

Študentski klubi enotni v akciji “pusti nam žareti”

23. 12. 2020 avtor: Uredništvo

»Prihodnost države je v rokah mladih, zato je skrajni čas, da stopimo skupaj in Vladi RS pokažemo, da to ni prihodnost, ki bi si je želeli. Pusti nam žareti!«

Zaradi splošne ignorance do študentov in drugih mladih s strani vlade, ki odločitve sprejema brez omogočenega socialnega dialoga, so študentski klubi problematiko vzeli v svoje roke! Z enotno akcijo Pusti nam žareti želijo ozaveščati o problematiki, s katero se trenutno ne srečujejo le študentski klubi, temveč vsi študentje.

S sloganom Pusti nam žareti želijo prikazati pozitiven vpliv študentskih klubov v lokalni skupnosti, hkrati pa osvetliti tudi problematiko tega, da s takimi odločitvami, kot jih trenutno sprejema vlada, njihovo delovanje počasi ugaša. Študentski klubi pa tega ne bodo dopustili in bodo žareli še naprej, saj se predobro zavedajo svoje vloge in odgovornosti do študentov po celi Sloveniji.

Tekom akcije bodo nagovorili različne problematike, ki se tičejo mobilnosti dijakov in študentov, bivanjske problematike, s katero se soočajo študentje, ter splošne ignorance vlade do študentskih klubov in ostalih študentskih organizacij. Na ta način želijo ključne informacije prenesti do študentov in jih informirati do te mere, da se lahko tudi sami aktivno odzovejo na različne aktualne tematike.

Predvsem pa želijo, da študentje stopijo skupaj in se zavzamejo za svojo prihodnost. Najprej želijo osvetliti problematiko, ki se je odprla z odločbo ZIPRS2122 o omejitvi sredstev, ki bo močno prizadela delovanje študentski klubov. Trenutna koalicija zmanjšuje financiranje študentskih organizacij, s čimer bodo neposredno oškodovani študenti.

Lokalni študentski klubi so pogosto edini organizatorji in izvajalci projektov in aktivnosti za mlade v svoji lokalni skupnosti, s tem pa razvijajo tudi družabno življenje in najpomembneje, povezujejo skupnost. Zato je pomembno, da se njihovega  delovanja ne šibi, temveč da se zavejo dodane vrednosti, ki jo delovanje študentskih klubov nosi za študente.

Vsi, ki se zavedate, da je delovanje študentskih klubov pomembno, jim lahko izrazite svojo podporo, da bodo še naprej lahko pripravljali vsebine, ki izboljšujejo standard življenja študentov in dijakov v naših lokalnih okoljih. Podpora je dostopna na tej povezavi.

Poleg tega lahko pri ozaveščanju pomagate tudi z deljenjem vsebin študentskih klubov na družbenih omrežjih ter na tak način prispevate k temu, da Pusti nam žareti ni le lep slogan, ampak ena ključnih kampanj, s katero se mladi aktivirajo in pokažejo, da jim ni vseeno.

Vir: Zveza ŠKIS